söndag 21 februari 2010

Är svettlukt ok på gymmet?

Häromdagen när jag tränade kondition på gymmet och stod och tränade på en av cardiomaskinerna kom det en man och ställde sig på konditionsmaskinen intill min. Det var ganska svårt att missa att han kom då han stank av svett. Jag har verkligen svårt för svettlukt och går hellre omvägar än behöva beblanda mig med svettlukt.

Eftersom ny svett inte luktar så är min gissning att denna man antingen hade otvättade träningskläder på sig eller inte hade duschat på väldigt länge. Det kan omöjligt ha varit svett, som han producerat under det träningspasset, som luktade. Jag tycker att det är väldigt ofräscht att ha svettluktande kläder på sig på gymmet. Och om man vet med sig att man lätt luktar svett tycker jag att man ska duscha så pass ofta att man inte behöver besvära andra med sin svettlukt.

Tycker ni att jag är för hård när jag tycker detta? Jag vet att det finns människor som har stora problem med sin svettproduktion och svettlukt. Men om man har sådana problem, kan man inte se till att duscha tillräckligt ofta och tvätta kläderna så ofta som behövs för att man inte ska lukta svett?

Fastän vi är på en träningsanläggning, och svett är något som ofrånkomligt kommer på köpet, kan man inte få begära att svettlukten inte är välkommen? Eller är det för mycket begärt? Borde det inte tillhöra vanlig vett och etikett att hålla svettlukten borta, även från gymmet?

Vad tycker ni?

3 kommentarer:

 1. Oftast stinker man ju inte mycket om det är ny fräsh svett. Det är ju oftast gammal som sitter i kläderna/huden som stinker bajs.. Men jag hatar det, klarar inte av den lukten. Bara för det är gym behöver man inte gå runt och vara ofräsh!

  SvaraRadera
 2. Nej, jag håller med, svettlukten är lätt exakt lika ovälkommen på gymmet som överallt annars. Bläh!

  SvaraRadera
 3. Håller med. Svettlukt går bort. (näsa korvar sig av bara tanken på äcklig gammal inpyrt svettlukt)
  Ibland blir det ju dock svettlukt efter att ha ätit något särskilt, som vitlök...
  Ska man då undvika mat som kommer att ge svettlukt bara för det, trots att det är gott Och bra för en?

  SvaraRadera