fredag 5 februari 2010

Dinkelfullkornspaj med köttfärs till lunch

Till lunch idag åt jag min goda fullkornspaj gjord på dinkel med tacoköttfärs som fyllning. Paj behöver inte vara en onyttig måltid om man lagar den med ett bra fullkornsmjöl och en viss andel lättkesella istället för smör i pajdegen. Om man desutom skippar den rivna osten alternativt tar lite av en ost med låg fetthalt (5-10% fett) så blir matpajen en riktigt hälsosam måltid. Ät den med en sallad så får du i dig av alla viktiga näringsämnen.

Jag hade en bit paj i frysen, som jag enkelt kunde ta fram till dagens lunch, och till det fixade jag snabbt en sallad med isbergssallad, tomat, broccoli och soltorkad tomat. Och så en klick minikeso och en morot till det.

Jag jobbar hemifrån idag och min arbetsplats för dagen är köksbordet.

Jag ska inte klaga på utsikten, för framför mina ögon (när jag släpper dem från dataskärmen) har jag ett vackert vitt landskap med snö och is. Inte helt fel!

Om du vill ha receptet på min dinkelfullkornspaj klicka här. För receptet på min nyttiga tacoköttfärs klicka här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar