tisdag 16 februari 2010

Fettisdagen utan någon semla

Jag har inte ätit någon semla idag fastän det är Fettisdagen. Det bjöds på semlor på jobbet idag, men jag avstod. Anledningen till detta är för att jag inte tycker om semlor. Jag förstår inte riktigt tjusningen att äta en för mig intetsägande brödbulle med vispgrädde och mandelmassa. Dessutom har jag inte förstått hur man äter bakverket. tar man bort locket? Gapar man stort och slukar den i stora tuggor med locket på? Lägger man den i ett bad med varm mjölk och låter den bli mjuk innan man äter den med sked?

Nej, tacka vet jag läckerheter som chokladmuffins till exempel, som de jag bakade i helgen. Är du ett semla-freak, eller vilket är ditt favorit bakverk?
Bild från tyypiiida.blogg.se

8 kommentarer:

 1. Jag tycker jättemycket om semlor men jag väljer de noga. Äter oftast bara en hemmagjord per år, en riktigt god en. Slänger aldrig i mig tråkiga brödbullar från 7eleven tex ;)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker inte om semlor, däremot allt med choklad: Chokladmuffins, kärleksmums..kladdkaka=)
  Tur det inte finns en sådan speciell dag!
  / Malin

  SvaraRadera
 3. Jag är inget superfan heller! Men äter en varje år och det är på Fettisdagen :P

  SvaraRadera
 4. Nepp, tycker att semlor är schuuukt överskattade :).

  SvaraRadera
 5. håller med! finns roligare saker att sätta på kalorikontot!

  SvaraRadera
 6. Jag har inte heller ätit semla för jag tycker som du, det är inte ens gott. Man är illamående innan man fått i sig hela den där. Och jag håller med ovanstående om att det finns roligare saker ätt sätta på kalorikontot. :)

  SvaraRadera
 7. Amen! Så skönt att hitta någon mer som inte ser ut att vilja död mig när jag säger att semlor är äckligt. Eftersom Semlor är det enda som är sött, fett och onyttigt som jag inte äter (nåja, marmeladkulor och tjärtabletter är det också stopp för) så är jag rätt stolt över det. Hur kan det finnas en semeldag men inte någon chokladbollsdag?

  SvaraRadera