onsdag 24 februari 2010

Huvudsaken är att träningen blir av

Vissa träningspass går riktigt bra och man är riktigt nöjd med prestationen. Man når de mål som man har satt upp innan, man svettas mycket, man pressar sig och tar ut sig till max. Efter sådana pass har man en extra skön känsla i kroppen. Mina träningspass brukar oftast se ut så och jag brukar känna mig nöjdare än nöjdast efter träningen.

Ikväll fick jag inte riktigt till ett sådant pass. Jag tränade X-Fit Express och där pressade jag mig visserligen hårt och jag blev helt slutkörd, så den halvtimmen får jag vara nöjd med. Men av någon anledning lyckades jag inte lika bra med den andra halvtimmen på Cardio Trainern. Jag vet inte vad det berodde på, men jag hade inte den där extra gnistan som jag normalt sett brukar när jag tränar. Jag körde på med det tempo och belastning som jag brukar, men jag orkade inte öka tempot och motståndet under de sista minuterna, som jag brukar. Vad det berodde på vet jag inte. Jag hade inte energi till det helt enkelt.

Men jag tänker inte nedslås av detta. Huvudsaken var att jag tränade och att jag faktiskt tränade efter det upplägg som jag hade planerat. Jag är fortfarande nöjd med min insats, även om jag vet att den hade kunnat vara snäppet bättre.

Med detta sagt vill jag peppa er att tänka likadant. Sätt inte upp för höga mål med er träningen, utan se till att träningen blir av och låt dagsformen få bestämma hur pass hårt ni ska köra. Det viktiga är ATT man tränar. Det är inte möjligt att alla träningspass man kör blir perfekta och utförda till max. Man måste få ha dagar och tillfällen då man inte orkar prestera maximalt. Huvudsaken är att man tränar och behåller träningsglädjen. Det tycker jag i alla fall.

2 kommentarer:

  1. Håller med dig! Det gäller att hålla fokus, vara medveten om att kroppen inte alltid kan vara på topp och att pass kan kännas tunga, bara acceptera det. Kanske därför man blir extra glad när man går från träningen efter lyckat pass... :)

    SvaraRadera
  2. Det är så sant! Man behöver inte alltid presetera. Då skulle det inte vara så kul att träna. Träning är så mycket mer än det fysiska (mental avkoppling, socialt mm).

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera