fredag 5 februari 2010

Inget slask på morgonpromenaden

Min morgonpromenad tog jag idag på hemmaplan. Jag kommer jobba hemifrån idag och behövde därför inte använda promenaden som en transportsträcka till jobbet. Jag gick en runda på 60 minuter på gångvägar i området där jag bor.

Fördelen med att powerwalka på hemmaplan är att jag slipper ha med mig tung packning. Normalt sett när jag går mina morgonpromenader har jag en tung ryggsäck med dator, träningskläder och diverse annat. Idag behövde jag bara ta med mig själv, mobilen och nycklarna. Man kan gå på i ett snabbare tempo när man inte har en tung säck på ryggen, vilket är väldigt skönt!

En annan fördel med att promenera på hemmaplan istället för inne i stan är att snön ligger kvar som snö på marken här, jämfört med den snö som finns inne i stan och har blivit till slask. I alla fall var det väldigt slaskigt igår inne i stan. Här i förorten är det lite kallare och mindre antal bilar och gångare, vilket gör att snön får "ligga ifred" längre. De välplogade gångvägarna, som var fria från slask, var också en anledning till att jag kunde traska på i snabbare takt än när jag går i ett slaskigt Stockholm.

Nu sitter jag och laddar om med en banan och 2-3 matskedar lättkesella. För strax är det dags för mig att sätta mig på spinningcykeln i vardagsrummet, framför morgon-TV'n, och köra ett cykelpass på 45 minuter. Efter det blir det styrketräning för triceps. Härligt!

2 kommentarer:

  1. Oj!? Cyklar du hemma i vardagsrummet!? Bra jobbat! :D

    SvaraRadera
  2. Yes, det är perfekt att ha en cykel där! Då finns cykelträningen alltid lättillgänglig! =)

    SvaraRadera