söndag 21 februari 2010

Köttbullar i tomatsås och spagetti

Till lunch idag lagade jag köttbullar. Jag gör mina köttbullar så här. Idag gjorde jag efter mitt vanliga köttbullsrecept, men lade även till svarta oliver i blandningen. Jag var sugen att äta köttbullarna med spagetti och tomatsås istället för med potatis. Peo ville däremot ha potatismos och brunsås, så det fick bli båda varianterna. Här delar jag med mig av receptet på spagetti med köttbullar och tomatsås, som jag åt.


Köttbullar i tomatsås och spagetti
4 portioner


Stek köttbullarna som vanligt i stekpanna. Receptet jag hänvisar till är för 8 portioner, så ta halva satsen om du ska göra för 4 portioner.

200 gram fullkornsspagetti
1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
Olivolja
1 burk tomatkross
chilipulver
svartpeppar
salt

Koka spagettin i vatten tills de är al dente. Under tiden spagettin kokar skala löken och hacka både gul lök och vitlök i små bitar. Fräs löken i en kastrull med olivolja. När den har fräst sig mjuk tillsätter du tomatkrossen och kryddorna. Låt stå och puttra i några minuter. När tomatsåsen har puttrat klart lägger du ned köttbullarna i kastrullen och blandar om.

Servera spagetti toppad med köttbullarna i tomatsås tillsammans med en fräsch sallad. Jag valde att servera med ugnsrostad morot, rotselleri och paprika idag istället för en sallad.

Detta är en härligt italiensk måltid med mycket vitlökssmak, som jag verkligen kan rekommendera!

2 kommentarer:

  1. Mumsigt, jag har stått en timme eller mer på eftm. och gjort storkok med köttgryta. :D

    SvaraRadera
  2. Ser riktigt gott ut; hihi, jag tycker allt med tomatkross är gott just nu (tror det är för att det ger så bra värme när man är frusen), så detta måste testas.

    SvaraRadera