lördag 27 februari 2010

Man kan lita på curlingdamerna, men är det en sport?

I natt svensk tid tog Sverige sin 9:e medalj i vinter-OS i Vancouver och det blev GULD! Sveriges curlingdamer spelade final mot Kanada. De hade guldet i sikte hela tiden, men visste att det var ett väldigt starkt lag de mötte, som dessutom hade fördelen att spela på hemmaplan.

Men de svenska curlingdamerna gjorde det igen.
Precis som för fyra år sedan i OS i Turin tog de sig hela vägen fram till guldet. Jag såg inte matchen själv, men den ska tydligen ha varit en rysare och det var ingen självklarhet att guldet skulle gå till Sverige.

Jag frågar mig dock om man verkligen kan räkna curling som en sport? För att räknas som sport tycker jag att det ska ingå antingen styrka eller snabbhet, och det ska ingå svett. Curling känns mer som ett strategispel, att likställa mer med schack eller boule.

Vad tycker du, tycker du att curling är en sport?

Bild från Svt.se

4 kommentarer:

 1. Ja, jag älskar curling och jag tycker det är en sport. Inte tror jag att det är tvärenkelt att lägga iväg en sten och hålla balansen. Eller att sopasopasopa. Det finns nog inget som kan få mig att fastna vid tvn så mycket som när det är curling från OS, då är jag såld.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig! Det känns mer som ett strategispel.
  OS skulle nog behöva en upprensning av grenarna som är med.

  SvaraRadera
 3. jag tycker nog också det är sport. Som tidigare nämnts så krävs balans, vilket i sin tur kräver bra bålstabilitet som du måste träna upp. Det krävs även styrka då du med en explosivitet ska sopa framför sten. Samt krävs smidighet/snabbhet för att kunna förflytta sig i hastighet med stenen. Utöver det så krävs det planering och upplägg. Som vilken annan sport som helst, så jo. Nog tycker jag det kan räknas som sport..Visst är det ett visst strategispel men krävs även alla ovan nämnda saker för att spelet ska bli komplett. :)

  SvaraRadera
 4. Jag säger att det är SPORT :) Det där sopandet kräver nog sin kvinna (eftersom inlägget nu handlade om damlaget), skjuta iväg sig själv halvt i spagat med en stor sten är nog inte heller det enklaste.. Hyser enorm respekt som lägger ner en massa tid på detta. Och taktiktänk..

  SvaraRadera