lördag 27 februari 2010

Naturdiet Mealbar Orange Chocolate

För ett tag sedan fick jag hem lite produkter från Friggs. Jag fick bland annat det här goda teet och det här, men också en del mealbars och snackbars. Nu har jag provat en av dem; Naturdiets Mealbar med smaken choklad apelsin.

Denna bar är ett helt ok alternativ istället för ett mellanmål. Det är perfekt att ta till när man är på språng och inte har möjlighet att fixa ett mellanmål på vanligt sätt. Just denna bar innehåller 210 kalorier och har extra tillsatt C-vitamin och järn.

Eftersom den innehåller mjölkchoklad, och därmed socker, är detta en bar jag inte skulle äta alltför ofta. Då tycker jag att det är bättre att till exempel äta en smörgås gjord med ett grovt bröd och nyttigt pålägg, keso och frukt eller fil och müsli till mellanmål. Men har man ingenting annat att ta till så kan denna bar vara ett alternativ. Särskilt direkt efter ett hårt träningspass kommer denna bar väl till pass då kroppen är i behov av snabba kolhydrater och protein då, vilket denna bar innehåller.

Hur smakade den då? Jag brukar normalt sett inte tycka om kombinationen choklad och apelsin. Men just denna gång var kombinationen helt ok i min smak. Men det känns som man äter en godisbit snarare än ett mellanmål.

Har man inget annat att ta till och man är i behov av att få i sig snabb energi kan denna bar vara ett alternativ. Men jag måste säga att jag allra helst väljer vanlig mat framför bars. Det här känns ju mer som att äta godis. Och ska jag äta godis väljer jag hellre andra grejjer. Hur gör ni? Brukar ni äta bars som kosttillskott eller istället för vanlig mat?

2 kommentarer:

  1. Jag har alltid varit emot måltidsersättningar av alla slag, men nu på gamla dar är jag mindre kategorisk. Har insett att det troligen är fett mycket bättre för min stackars kropp att få en herbalifeshake när jag kommer hem från gymmet sent på kvällen än en burgare från Donkan :).

    SvaraRadera
  2. Om jag står i skolan och inser jag inte har matlåda med och fett hungrig och kommer vara kvar i en evighet. Då blir det en bar.

    SvaraRadera