söndag 7 mars 2010

Äpple- och kanelplättar

Idag lagade jag plättar till lunch, och inte vilka plättar som helst utan plättar stekta med äpple och kanel. Resultatet blev mycket gott. Smeten jag använde mig av var av det nyttigare slaget då den innehöll bra mjölsorter, som dinkelmjöl och grahamsmjöl, linfrön och lättmjölk. Det var första gången som jag använde vår nya plättlagg. Här delar jag nu med mig av receptet.

Äpple- och kanelplättar

4 portioner

Samma ingredienser som för fiberrika och nyttiga pannkakor
3 -4 äpplen
kanel

Jag följde samma recept som för fiberrika och nyttiga pannkakor. Jag skalade och skivade äpplena, lade dem på en tallrik och pudrade över kanel. När jag hade blandat ihop smeten så hettade jag upp plättlaggen och lade i en klick smör i vardera stekrundel. Jag hällde i lite smet i vardera rundel, bara så att det precis täckte ytan. Sedan lade jag en liten äppelbit på varje plätt och hällde sedan över lite smet till så att hela rundeln blev fylld med smet.

Jag serverade sedan plättarna direkt efter de var klara, för de är som godast varma. Jag tycker att det är gott att äta äpple- och kanelplättarna med keso. Men man kan också äta dem med vispgrädde eller vaniljglass.

Jag stekte inte bara äpple- och kanelplättar, utan även vanliga plättar.

Jag njöt mina äpple- och kanelplättar med minikeso och lite kanel pudrat över.

Jag kan rekommendera er att prova att göra äpple- och kanelplättar. De är en lite roligare variant på vanliga plättar och man behöver egentligen inte äta dem med några tillbehör då de är så goda och söta i sig själva.


3 kommentarer:

 1. Så SMARRIGT!!! Det måste jag också prova på! :-)

  Ha en mysig söndagskväll!

  SvaraRadera
 2. Men MUMS, sååå sugen jag blev nu... :)

  SvaraRadera
 3. Åh, det där ska jag laga i veckan!

  SvaraRadera