lördag 20 mars 2010

Fäbodknäcke bakat på surdeg - en trevlig nyhet från Leksands knäckebröd

För ett tag sedan testade jag det här goda knäckebrödet från Leksands knäckebröd. Idag hämtade jag ut en ny knäckebrödssort från samma ställe, som jag hade fått skickat till mig.

Jag smakade på detta nya Fäbodknäcke bakat på surdeg idag, både till lunchen och till mellanmål på eftermiddagen. Det smakade riktigt gott! Det som är bra med denna knäckebrödssort är att det är bakat på surdeg och bara innehåller nyttigheter.


Förutom surdegen innehåller brödet malet fullkornsrågmjöl, malt, linfrö och vetekli. Det är vad brödet innehåller och inget mer, vilket betyder att det är befriat från onaturliga tillsatser och onyttigare ingredienser som socker eller sirap. Det här brödet är verkligen bakat med kärlek, det känner man när man äter det. Att baka med surdeg kräver förberedelse och tålamod, men det resulterar också i ett krispigt och gott bröd.

När jag åt detta knäckebröd till dagens lunch njöt jag av det med bara smör på. Jag tycker att smaken på brödet kommer fram bättre om man bara har smör som pålägg. När jag tog en skiva av det till mellanmål senare idag njöt jag det med jordnötssmör och skivad banan. Det var också riktigt gott!

Jag kan verkligen rekommendera detta nya bröd från Leksands knäckebröd. Fäbodknäcke är ett tunt knäckebröd som är riktigt krispigt, mörkt , mustigt och väldigt gott.

2 kommentarer:

  1. Tack för din kommentar! :)
    På tal om surdeg så gjorde vi faktiskt pizzan på surdeg gjord på rågmjöl och vetemjöl och det blev riktigt gott. Sedan blev det kalkon, champinjoner, paprika, rödlök, tomat, fetaost och ruccola som pålägg. Det bästa med att göra pizza är ju att det inte blir sådär flottigt och äckligt. Jag tycker hemmagjord pizza är mycket bättre! Hoppas du får en riktigt trevlig lördagkväll!

    SvaraRadera
  2. Låter som ett riktigt gott knäckebröd! Här blir det nästan alltid wasa husman eller wasa sport.

    Hoppas du får en fin kväll!

    SvaraRadera