måndag 1 mars 2010

Imponerad av alla elitdrottare

Igår var sista dagen för OS i Vancouver. Jag måste säga att jag tycker att svenskarna gjorde en bra insats. Totalt tog vi 11 medaljer och vi kom på 7:e plats i medaljligan.

Igår kväll såg jag när Johan Olsson tog vår sista och 11:e medalj när han kämpade sig fram till en 3:e plats i 5-milen för herrar. Jag var mäkta imponerad av hans förmåga att använda sina krafter i slutspurten på ett optimalt sätt. Han visade verkligen att han inte tänkte ge sig hur lätt som helst.

Att lyckas som en elitidrottare och på så hög nivå som det innebär att delta i ett OS, kräver en mängd faktorer. En sådan person är tvungen att ha ett brinnande intresse för den sport han/hon utöva och vara duktig i sporten, han/hon behöver också ha en stor portion tålamod, envishet och jävlar anamma för att orka träna, kämpa och fokusera dag efter dag och år efter år. En elitidrottare är tvungen att ha ett bra psyke, som orkar med att ta motgångar på ett bra sätt och kunna vända dem till något positivt istället. Personen behöver vara duktig på att se till att han/hon har bra människor runt omkring, för det är ett krav om man ska lyckas på en sådan hög nivå.

Det finns en mängd egenskaper som en elitidrottare måste ha för att kunna lyckas och en mängd faktorer som måste stämma för att denne ska nå de resultat som siktet är inställt på. Eftersom det krävs så mycket av en elitidrottare är jag mäkta imponerad av de som lyckas. Tänk vilken bragd att ha tagit en medalj i OS! Det är verkligen stort.

Jag kan bara avsluta med att säga att jag är mäkta imponerad av alla elitidrottare. Är inte du?

1 kommentar:

  1. Jag är jätte imponerad! Det är som du skriver, det är så mycket runtomkring som ska stämma och att då dessutom få ihop alla dessa bitar... (lite synd att OS är över... :)

    SvaraRadera