måndag 15 mars 2010

Jägarvila - Veckans övning

Det är måndag, vilket innebär en ny övning i serien Veckans Övning. Denna vecka är övningen Jägarvila.

Övningen jägarvila är en statisk sådan, som tränar upp benstyrkan. Det är väldigt viktigt att man inte fuskar i denna övning, utan använder rätt teknik genom att sitta med knän och höft i 90-graders vinkel mot en vägg. Ryggen ska pressas mot väggen och de 90-graders vinklarna ska hållas under hela övningen.

Utmaningen blir nu att sitta så länge som möjligt i jägarställningen. Det är mycket jobbigare än man kan tro och redan efter några sekunder/minuter (beroende på hur vältränad man är) känner man hur benen börjar darra av ansträngningen.

Till alla er som vill bygga upp en bra benstyrka rekommenderar jag denna övning. Utmana er själva och försök med att öka antalet sekunder för varje gång ni sitter i jägarvila. Någon vila är det absolut inte tal om här! Hur länge orkar du sitta i jägarvila?


Tidigare övningar i Veckans övning:
Breda armhävningar
Knäböj
Utfall

6 kommentarer:

 1. Kolla "Dr. Thienna" på Youtube så får du se nån som är bra.

  SvaraRadera
 2. Oj, oj, jag kollade in filmen på Youtube nu. Vad galet att stå i jägarvilan i mer än 11 timmar!!!

  SvaraRadera
 3. Jag igen... Jag tycker förresten att det är skitcoolt att det är en kvinna som har världsrekordet. Hon som har rekordet kan dessutom säkert stå ännu längre om nån tog rekordet från henne.

  SvaraRadera
 4. Tack för du gav inspiration till denna övning! Hur ofta skulle du rekommendera att köra jägarvila? Jag löper 2 dgr/v samt kör 1-2 rehabpass/ben vilket innebär lättare funktionell träning i form av övningar som jag fått av min kiropraktor.

  Fick även plank-feber från din sida, så nu är det fullt upp med nyheter på träningsschemat!

  Hälsningar M-C

  SvaraRadera
 5. Malin-Charlotta:
  Kul att du gillar övningen! Eftersom du redan verkar träna mycket ben, både genom löpning och funktionell träning, tycker jag att det räcker att du tränar i jägarvila en gång i veckan.

  SvaraRadera
 6. Tack för ditt svar, Karin. Jag kör på det!

  SvaraRadera