lördag 13 mars 2010

Kryddig thaifisk med quinoa

Idag lagade jag till en lunchrätt, som jag inte har lagat tidigare och som gick extremt snabbt att göra. Vi hade pangasiusfiléer i frysen, men man kan använda vilken vit fisk man vill till denna goda och kryddiga thairätt. Här kommer receptet.

Kryddig thaifisk med quinoa
6 portioner

800 gram pangasiusfilé eller annan vit fiskkfilé
1 påse wokgrönsaker (alternativt färska grönsaker som morot, haricot verts, minimajs och paprika)
1 burk lätt kokosmjölk
röd curry
3 dl quinoa

Jag lade upp fisken och de frysta wokgrönsakerna i en ugnsform ett par timmar innan jag skulle börja laga maten för att de skulle tina upp. När jag sedan lagade maten kryddade jag fisken med curryn och hällde över kokosmjölken. Jag ställde in formen i ugnen på 200 grader och lät den stå inne i ungefär 30 minuter.

Under tiden kokade jag quinoan. Jag brukar alltid skölja quinoan i en sil med hett vatten först för att den bittra smaken ska försvinna. Därefter kokade jag den som vanligt med 6 dl vatten och utan lock.

Den är kryddiga thaifisk-rätten blev verkligen god! Jag kan varmt rekommendera er att pröva den. Jag toppade den med några cashewnötter innan jag serverade den.

2 kommentarer:

  1. denna skall jag göra på måndagen,ser mycket god ut, mums. lagar idag Tacolasagne med kyckling första gången....ungdomarna tycker säkert om den.

    SvaraRadera
  2. Ser riktigt gott ut, o enkelt. Hmm, får nog bli en thaifisk idag :)

    SvaraRadera