tisdag 30 mars 2010

Kycklingsallad med mango och avokado - 2 olika recept

Något av den godaste smakkombinationen jag vet är kyckling med avokado och mango. Igår när vi var och storhandlade köpte vi en grillad kyckling. En tredjedel av den åt jag upp igår till middag. Så ikväll fanns det två tredjedelar kvar att göra någonting av.

Med godsaker som mango och avokado blev det en god middagsrätt och en god lunchrätt tills imorgon. De båda rätterna är snarlika men skiljer sig ändå lite åt eftersom jag inte vill äta så mycket kolhydrater på kvällen som jag gör mitt på dagen. Här kommer båda recepten.

Kycklingsallad med mango och avokado - att äta på kvällen
1 portion
1/3 grillad kyckling utan skinn
1/3 mango
1/2 avokado
sallad gjord på ruccola, romansallad, tomat och ugnsrostad morot
1/2 dl minikeso
curry

Jag började med att skala morötterna och skar dem i stavar. Jag lade dem i en ugnsfast form, hällde på lite olivolja och kryddade med salt, peppar, torkad basilika och oregano. Detta lät jag stå inne i ugnen i 200 grader i ungefär 40 minuter.

Under tiden gjorde jag i ordning resten av salladen genom att skölja och skära salladssorterna och tomaterna. Jag rensade kycklingen och delade den i mindre bitar. Jag lade upp kycklingen på en tallrik och pudrade över curry. Jag skalade och delade en mango i mindre bitar och lade upp tillsammans med en avokado, som jag också skar i mindre bitar.

När morötterna var klara i ugnen blandade jag med dem i salladen och lade upp på tallriken. Jag toppade det hela med minikeso.

Pastasallad med kyckling, mango och avokado - att äta till lunch
1 portion


55 gram fullkornspenne
1 tsk pesto
1/3 grillad kyckling utan skinn
1/3 mango
1/2 avokado
sallad gjord på ruccola, romansallad, tomat och ugnsrostad morot
curry

Jag gjorde samma sak som i receptet ovan. Vad jag också gjorde var att koka pastan. När den var klar lade jag i en klick pesto och blandade runt. Därefter tillsatte jag kyckling med currykrydda på, mango, avokado och sallad. Klart!

2 kommentarer:

  1. Det där såg verkligen gott ut, det lär jag testa nån dag =)

    Ha den bra dag =)

    SvaraRadera
  2. Såg fantastiskt gott ut! :) Brukar jämt äta avokado till mina kycklingsallader, men mango ska jag helt kalrt ha i nästa gång!

    SvaraRadera