onsdag 10 mars 2010

Lyckohormoner under och efter premiärrundan

55 minuters promenad och 51 minuters löpning - så inledde jag denna dag. Jag har med andra ord haft premiär för årets första löpartur utomhus Och vilka lyckohormoner jag fick av det!

Som planerat sprang jag min runda runt Humlegården. Jag hade tänkt springa sex varv, men det blev sju varv istället. Det var så härligt och jag ville komma upp i milen och beslutade mig därför för att springa sju varv istället. Ett varv är ungefär 1,5 kilometer, möjligtvis lite kortare (typ 1,4), så min sammanlagda längs på joggingturen blev någonstans mellan 9,8 och 10,5 kilometer.

Jag trodde att det skulle vara tråkigt att springa samma varv så många gånger, men det var det inte. Det var tvärtom kul att följa hastigheten per varv och tagga sig själv att öka farten något för varje varv. Jag lyckades ganska bra med det. Varv tre var snabbare än varv 1 och 2 och sedan fortsatte jag med att öka farten ytterligare lite per varv.

Det finns inte mycket som går upp mot känslan att springa utomhus, andas in frisk luft och bli riktigt svettig och trött! Jag har så mycket lyckohormoner i kroppen nu att jag vill hoppa runt av glädje! Jag känner att våren är här nu! Gör du?

1 kommentar:

  1. Nää, inte idag. Här nere i Lund är det mulet och SVINKALLT. Har varit ute och ridit hela morgonen, och höll på att frysa till glass...

    SvaraRadera