torsdag 18 mars 2010

Min utmaning Jägarvila var svårare än jag trodde

Inte trodde jag att det skulle vara så jobbigt att stå i Jägarvila när jag startade igång utmaningen i måndags här på bloggen. Jag har nu gjort denna övning tisdag, onsdag och torsdag (idag) denna vecka, men ingen av gångerna har jag kommit upp i det antal minuter som jag hade velat och trott. Idag är sista dagen av tävlingen och jag får lov att känna mig besegrad av ett par andra tjejer, som har presterat bättre resultat än mig.

Idag när jag stod i jägarvilan lyckade jag stå i 3,04 minuter, vilket var lite bättre än de två tidigare dagarnas resultat som var 2,30 och 2,40 minuter. Tiden 3,04 var ungefär hälften så länge som jag hade siktat på att klara av. Men efter 2-2,30 minuter börjar mina ben darra så mycket att det inte går att stå längre. Jag vill inte skylla ifrån mig, men jag kan i alla fall tillägga att jag var inte direkt utvilad i benen när jag ställde mig i jägarvilan dessa dagar. Jag har tränat på som vanligt denna veckan, vilket innebär ganska hårt, och jag känner mig allmänt ganska utmattad i benen. Då kanske det inte är så konstigt att man inte orkar hålla denna övning alltför länge...

Jag vill hur som helst passa på och gratulera Maja, som klarade tiden 4,03 minuter och Helena, som klarade 5,30 minuter när hon gjorde denna övning för ett tag sedan. Bra jobbat tjejer!

Jag får bakläxa och får ställa mig i skamvrån och träna upp min benstyrka i denna statiska och grymt jobbiga övning. Så kanske jag kommer och utmanar er snart igen.

3 kommentarer:

 1. Hihi, tack tack! Och jag förklarar mig genom att säga att jag är relativt "vältränad"/stark men legat på latsidan/varit förkyld i en vecka, så mina ben var riktigt pigga när jag gjorde jägarvilan! :-) God natt!

  SvaraRadera
 2. Jägarvila ÄR sjukt jobbigt, och det bästa man kan göra är att anlita en coach som hejar på och pressar in i det sista när benen börjar brinna...
  3.04 är en bra tid, underskatta inte dig själv Karin!

  SvaraRadera
 3. Hahaha gillar din uppgivna min! Usch hoppade aldrig på din utmaning, kommer alltför väl ihåg hur jobbigt det var när vi gjorde det på fotbollsträningarna när jag var yngre.

  Klart vi ska boka in en träningsdejt på Nybroplan! Jag är flexibel så lämnar det öppet för när det passar dig. Core/booty el pump nån dag?

  /Cissi (fd WGP)

  SvaraRadera