lördag 27 mars 2010

Mysig dag i Linköping med påskmarknad, vårtecken, god lunch och Beach 2010 tips nr 5

Vi har spenderat hela dagen på stan. Vi inledde med att promenera till Gamla Linköping. Där strosade vi runt på påskmarknaden, tittade på alla stånden och på den underhållande square-dansen på torget. Sedan gick vi tillbaka mot den nyare delen av Linköping. Idag, för första gången i år, har jag sett ett riktigt vårtecken: snödroppar och söta gula blommor. Underbart! Hoppas att vi får se samma sak i Stockholm snart.Vi åt en mysig lunch på ett café i centrala Linköping. Jag valde en hälsotallrik med kyckling, avokado, ägg, ananas, keso och grönsaker. Det var riktigt gott! Min hälsotallrik innehöll också bulgur, men jag åt inte så mycket av den då jag blev mätt på kycklingen och det andra.

Detta blir mitt Beach 2010 tips för dagen: Att sluta äta när man känner sig mätt. Ofta när man äter ute får man mycket av kolhydratskällan, som till exempel pasta, potatis eller bulgur. Sällan behöver man äta så mycket som finns på tallriken. Då är det bättre att äta långsamt och känna efter när man blir mätt så att man kan lämna det som är kvar på tallriken om man blir mätt innan allt är slut.

Anne, Marie och Linda åt varsin räksallad med ägg. Leonardo hade mest fullt upp med att spela spel på telefonen.

Vi hade en mysig stund på caféet, tog en kaffe på maten och satt och pratade länge. Lördagar är underbara dagar när man inte behöver passa några tider! Tycker inte ni det också?

2 kommentarer:

  1. Min pojkvän och jag pratade precis om det där igår när vi åt min supergoda kycklingwok + ris. Det är svårt när man är hungrig och maten är god men att försöka äta långsammare än vanligt och sedan sitta en stund och "känna efter" om man är mätt eller inte. Vi kom båda fram till att vi var mätta efter en portion, just för att vi inte stressade i oss maten och hann känna mättnadskänsla.
    :)

    SvaraRadera
  2. Vad bra, Lisa! Visst är det skönare att vara lagom mätt än proppmätt? Det tycker jag i alla fall.

    SvaraRadera