lördag 13 mars 2010

Ren och skär löparglädje

Egentligen hade jag planerat att ha vilodag från träning idag. Men eftersom det var så underbart härligt att springa i onsdagskunde jag inte låta bli att ta en joggingtur även idag.

Efter kaffe och en banan gav jag mig ut i den tidiga vintermorgonen. Jag var ute redan strax efter sju och eftersom det är lördag idag var det väldigt tomt och tyst ute. Det var bara jag, tystnaden och det vackra vinterlandskapet. Och de hala och isiga gångvägarna.

För det var dessvärre väldigt isigt på de flesta gångvägarna. Man märker att det tar väldigt lång tid för solen att smälta bort all denna snö och is, som har bildats under den långa, kalla vintern.


Denna dag kommer bli solig och fin!

Jag sprang i 50 minuter och njöt i fulla drag hela tiden. Att springa är verkligen ren och skär glädje! Bitvis var det dock så pass isigt att jag var tvungen att hålla igen farten mer än jag hade velat. Men jag lyckades i alla fall med konststycket att inte ramla och kom välbehållen och härligt trött tillbaka från joggingturen, som jag tippar blev 9 km lång.

Jag stretchade ordentligt när jag kom tillbaka från löpningen, duschade länge och nu njuter jag av en god frukost bestående av lättfil med äpple och kanel och bröd med lättkesella, kalkon, grönsaker och avokado.

Idag är det ett underbart väder här. Redan när jag var ute på morgonkvisten förstod man att detta kommer bli en solig och fin vårvinter-dag. Vad ska du göra denna lördag för att njuta av det soliga och fina vädret (om du också har samma fina väder vill säga)?

2 kommentarer:

  1. Det är verkligen en fantastisk dag! Jag är dock otroligt trött idag och hoppade över min planerade morgonträning... Huvudvärk och sömniga ögon, jag misstänker att det är den gångna veckans reseplaner som tagit knäcken på mig... ;) Bara att lägga sig i soffan och ge kroppen den vila den vill ha... :D
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  2. Ja.. ren och skär GLÄDJE :)

    SvaraRadera