söndag 28 mars 2010

Smart lunch på bussen

Vi sitter på bussen på väg hem från Linköping efter en mysig tjejhelg där. Vi har verkligen haft det jätte trevligt och hunnit prata om allt mellan himmel och jord, precis som vi brukar när vi har våra tjejhelger. Innan vi hoppade på bussen gick vi in på en ICA-butik för att hitta något att ta med som lunch till resan. Dessvärre såg inte deras sallader och färdiga smörgåsar alltför roliga ut. Så jag fick botanisera i mejerikylen, brödhyllan och fruktavdelningen för att få ihop en okej lunch. Jag blev nöjd med resultatet.

Min lunch här på bussen består av en burk Lätt Kesella (få se om jag orkar äta hela), som ger mig bra med proteiner. Jag köpte ett bröd gjort på fullkornsmjöl och vanligt mjöl och är fyllt med solrosfrön och linfrön. Brödet ger mig långsamma kolhydrater och bra fetter. Till detta en banan och ett äpple. Jag fick med mig en liten plastsked från butiken så att jag kan äta kesellan med skivor av banan i och även bre lite på brödet. Bananen och äpplet ger mig bra med vitaminer och antioxidanter.

Med andra ord fick jag till en bra lunch, som jag tycker är god, som jag kommer bli mätt på och som innehåller det som min kropp behöver. Hur brukar du göra när du måste köpa med dig lunch till resan? Vad väljer du då?

2 kommentarer:

 1. Min favvo är keso med frysta bär i alla varianter, kokosflingor, linfrön och kanske lite granola. Det blir jag mätt på länge :P

  PS. Kommer du på eventet 4 Haiti den 10 april på WC Nybroplan? Det vore kul att träffa dig IRL någon gång =)

  SvaraRadera
 2. Det låter som en riktigt gott mål att ha med på resan, Cizzi.

  Jag ska försöka komma den 10:e till WC Nybroplan. Det låter jätte kul och det är ju för en bra sak! Det vore kul att träffa dej med såklart! Vi får se om vi syns då.

  Kram Karin

  SvaraRadera