fredag 16 april 2010

61 plus 53 och 1022

61 = 61 minuters promenad
53 = 53 minuters löpning

1022 = 1022 trappstag avklarade i trapplöpning


Detta var inledningen av min dag idag. I enlighet med trapplöpningsinlägget, som jag skrev igår stod morgonpromenad och löpning med trapplöpning på schemat idag. Under promenaden rekonstruerade jag den löparrunda jag sedan skulle ta. Jag gick bort till den trappa, som skulle bli min utmaning denna morgon. Jag gick uppför den och insåg att den hade 73 trappsteg. Genom lite huvudräkning kom jag fram till att jag skulle behöva springa trappan upp och ner 14 gånger för att komma upp till mer än 1000 trappsteg. Under promenaden tillbaka hem funderade jag på om jag skulle orka det. Att springa 1000 trappsteg upp och ner låter ju jobbigt, men eftersom jag visste att andra träningsbloggare har klarat det tänkte jag att jag i alla fall skulle försöka.

Här sprang jag upp och ner denna morgon.

På denna cykelväg gick jag promenad och sprang mitt löpningspass denna morgon.

Jag var hemma en sväng för att ladda energi i form av en banan och en halv proteindrink. Sedan begav jag mig ut igen. Denna gång med skärmkeps och regnjacka. Det var tur, för den tidiga morgonens duggregn gick nu över till hällregn. Så det blev en blöt löparrunda.

Så här blev löparrundan - totalt 53 minuter lång:
15 minuters löpning i lite lugnare tempo än normalt
7 x 73 trappsteg i trappstegslöpning (tog ungefär 7 minuter)
10 minuters löpning i lugnt tempo först, sedan ökade jag lite
7 x 73 trappsteg i trappstegslöpning (tog ungefär 7 minuter)
15 minuters löpning i något snabbare tempo

Trapplöpningen gick verkligen över förväntan! Och det var sååååå roligt, om än jobbigt! Efter att ha sprungit 73 trappsteg uppför trodde jag inte att jag skulle orka en endaste gång till. Men under tiden jag sprang nedför samlade jag ny energi och väl nere var det inte något snack om saken. Klart att jag skulle springa upp igen! Så tänkte jag varje gång och vips hade jag sprungit 7 gånger upp och ner, och sedan 7 gånger upp och ner igen. Med andra ord klarade jag att springa mer än 1000 trappsteg, närmare bestämt 1022. Härligt!

Senare idag tänkte jag lägga upp lite tips och råd för vad man ska tänka på när man tränat trapplöpning. Håll utkik!

5 kommentarer:

 1. Gud så bra jobbat! Härlig start på dagen :-)

  SvaraRadera
 2. Imponerande! Jag vill också ;)

  Jag skulle så gärna veta var du ligger pulsmässigt under trappträningen. Nästa gång lova att ta med pulsmätare! Eller så får jag mig väl ta mig i kragen och göra det själv. Undra om det går att jämföra med löpintervaller är min tanke.

  För övrigt är det här det första jag ser när jag klivit ur sängen.. så jag är imponerad över det också ;)

  SvaraRadera
 3. Riktigt bra jobbat! Vilken start på dagen! :)

  SvaraRadera
 4. Tack för era hejja-rop!

  Miranda: Jag har inte kommit igång med att ta puls när jag springer. Jag har tillbehören för att kunna göra det, men jag har inte börjat använda dem ännu. Tanken är att jag ska börja mäta min puls när jag är ute och springer. Jag lovar att rapportera när jag har börjat med det!

  SvaraRadera