måndag 12 april 2010

Dimmig promenad och Funktionell träning i kabelmaskin

Min promenad i morse gick genom ett dimmigt Stockholm. Efter det körde jag ett funktionellt träningspass i kabelmaskin, precis enligt planen som jag skrev om igår. Passet tog exakt 60 minuter och jag körde 10 av de 11 övningarna i programmet från Fitness Magazine. Jag körde ungefär 10 repetitioner och 3 set för vardera övning. De flesta övningarna var man tvungen att köra en gång på vardera sida, dvs det blev då tre set per respektive sida och övning.

Passet var riktigt bra och fungerar perfekt som ett komplement till vanlig styrketräning. Det var ganska jobbigt för armar och axlar då så gott som varje övning involverade armarna. Det var även jobbigt för bålen då man jobbade med den hela tiden i rotationerna och de olika böjningarna åt olika håll. Även ben och rumpa fick sig en rejäl omgång då många av övningarna innehöll utfall eller knäböj av olika slag. Det var med andra ord ett väldigt bra all round pass för hela kroppen. Jag gissar på att jag kommer ha ganska rejäl träningsvärk imorgon. Men det är bara bra!

Högst upp till vänster: Draken med enarmsrodd, läge 1 - Högst upp till höger: Bålrotation - Längst ner till vänster: Draken med enarmsrodd, läge 2 - Längst ner till höger: Woodchopper med viktöverföring

Högst upp till vänster: Enarmspress - Högst upp till höger: Utfall med enarmspress - Längst ner till vänster: Marklyft med enarmsrodd - Längst ner till höger: Utfall med tricepspress

Högst upp till vänster: Utfall med enarmspress, närbild ben - Högst upp till höger: Enarms bröstpress - Längst ner till vänster: Stående magpress - Längst ner till höger: Utfall med enarmspress, närbild överkropp

Jag kan verkligen rekommendera funktionell träning. Det är ett mycket bra komplement till vanlig styrketräning. Det här passet i kabelmaskinen var riktigt bra och omfattande!

2 kommentarer:

  1. Tack för kommentaren :o) Ja, jag ser fram emot helgen, även om det är väldigt nervöst och jag säkert kommer få storpisk om jag känner min dåliga kondis rätt ;o) Men det blir en härlig high-peak av denna intensivvecka som jag påbörjar idag.
    Det ska framförallt bli roligt att träffa alla andra cybermänniskor på riktigt faktiskt. Det ser jag allra mest fram emot :)

    SvaraRadera
  2. Nej, det är inte så roligt när man känner att man har mer att ge och så är passet slut.

    Men jag tog igen det i fredags.. Nu har jag tyvärr ont i halsen så jag hinkar te med honung och hoppas hoppas att jag blir frisk tills BBC i helgen. Det vill jag för allt i världen inte missa!

    SvaraRadera