fredag 2 april 2010

Enkla påskrätter med ägg och lax

Igår bjöd mina föräldrar på påskmiddag och det fanns olika delikata smårätter att välja av på påskbordet. Eftersom jag älskar ägg och lax så blev de tre smårätterna intill mina favoriter. De är alla tre enkla att göra och de innehåller alla nyttiga fetter från fiskarna och bra med proteiner.

Längst ner till vänster: Omelett med lax - Här har min mamma gjort en omelett gjord på ägg, skärt den i strimlor och varvat strimlorna med gravad lax.

I mitten: Grovt bröd med laxröra, creme fraiche och rom - Laxröran är gjord på gravad lax, creme fraiche eller kesella och dill. Röran breds på en bit grovt bröd. Därefter lägger man på en klick creme fraicke och svart rom.

Längst upp till höger: Sillröra med ägghalva - Blanda inlagd sill med kesella och dill. Klicka ut på ett serveringsfat och dekorera med kokt ägg uppskurna i halvor.

Visst verkar det gott?!! Och det passar sig väldigt bra att servera dessa rätter nu i påsktider.

2 kommentarer: