onsdag 28 april 2010

Gå inte på den gamla äggmyten

Jag minns att jag under min uppväxt brukade höra att man skulle se upp med att äta för mycket ägg. Man skulle absolut inte äta det varje dag då det kunde höja kolesterolet. Om du tillhör en av dem som fortfarande tror det så kan jag säga till dig att DETTA ÄR EN MYT.

Jag läste senast i senaste numret av ToppHälsa att ägg inte alls höjer kolesterol-värdet, utan är något vi kan äta mycket av.

Det är faktiskt till och med så att om du äter mycket ägg sänker du kroppens egen produktion av kolesterolet.
Det fungerar bra att äta 2-3 ägg om dagen och då ska man äta äggulan också. I den finns det mängder av nyttigheter. Själv äter jag ägg så gott som dagligen. Hur ofta äter du ägg?

Jag brukar ofta avsluta min dag med att äta ägg till middag. Så blev det även ikväll då jag åt äggröra gjord på två ägg och kalkon. Till det minikeso och sallad. Ägg är rika på proteiner, vilket är bra att äta mycket av på kvällen.

3 kommentarer:

  1. Jag äter minst ett helt ägg om dagen, ofta två eller fler. Älskar äggmackor eller att ha det till lax eller tonfisk. Finns det något bättre livsmedel?

    SvaraRadera
  2. Blir ägg, oftast omeletter då, flera gånger i veckan. Ägg är verkligen ett bra livsmedel.

    SvaraRadera
  3. Älskar ägg! Äter det närapå varje dag. Blir oftast kokt på macka. Eller äggröra :)

    SvaraRadera