torsdag 15 april 2010

Imorgon blir det trappträning

Jag har läst om andra bloggare som gör det, till exempel här och här, och nu har jag tänkt att jag ska göra det imorgon under mitt löparpass. Det handlar alltså om trappträning.

Att träna genom att springa upp och ned för en trappa är riktigt bra intervallträning. Det är bra träning för konditionen, men även för lår- och rumpmusklerna.

Jag kommer springa i den trappa, som ni ser på bilden här till vänster, en trappa som finns ungefär 2 km från vårt hus. Jag kommer ta en liten rekonstruktionsrunda imorgon när jag går min morgonpromenad. Då ska jag kolla in hur många trappsteg den har och hur många vändor jag tror mig kunna springa.

Efter min promenad kommer jag bege mig iväg på min löparrunda. Jag kommer springa de 2 kilometrarna till trappan som uppvärmning, sedan springa trappan upp och ner några gånger, springa en längre runda i området, återgå till löpning i trappan för att sedan avslutningsvis springa hem igen. Jag tror att det kommer bli ett grymt pass och jag ser redan fram emot det!

Brukar ni träna i trappa ibland?

5 kommentarer:

 1. Min tränare har en förkärlek till trappor så ja, jag tränar en hel del i trappor. Det är riktigt bra, skönt OCH jobbigt... :)

  SvaraRadera
 2. Nä trappor blir det inte av den anledningen att vi inte har några tillräckligt långa trappor här i närheten. Men ibland blir det ett pass i en backe.

  SvaraRadera
 3. Jajjamensan! Jag sprang inne i trapphus i vintras när det var för kallt ute. Superbra träning även om man känner sig lite dum om man möter någon.. :)

  SvaraRadera
 4. Kul att flera av er också brukar träna i trappor! Grym träning måste jag säga! Men backträning är ju också bra, Tonny.

  SvaraRadera