tisdag 13 april 2010

Kryddig variant på köttfärssås

Det finns många varianter att göra köttfärssås på. Här kommer en variant som vi brukar göra ibland och som jag hade med mig i lunchlådan idag. Den är smaksatt med den indiska kryddan garam masala, sambal oelek, chili, vitlök, svarta oliver och soltorkade tomater. Jag brukar krydda på ganska ordentligt så att den blir riktigt het. Denna köttfärssås smakar bra med antingen fullkornspasta, bulgur eller quinoa.

Kryddig variant på köttfärssås
4 portioner


300-400 gram köttfärs, 10% fett
1 burk kidneybönor eller svarta bönor
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
garam masala
sambal oelek
chilipulver
svartpeppar
10 små svarta oliver
4-5 soltorkade tomater
1 burk tomatkross

Hacka löken och fräs den i lite olja. Tillsätt köttfärsen och låt den fräsa med. När köttfärsen har fått fin färg; häll över bönorna, som du har sköljt i vatten. Hacka oliver och soltorkade tomater i små bitar och tillsätt dessa. Smaksätt med alla kryddorna och häll över tomatkrossen. Låt allt stå och puttra på svag värme i 10-15 minuter. Smaka av och servera.

Så enkelt och så gott! Och det ger en lite annorlunda smak än den vanliga köttfärssåsen, vilket jag tycker är trevligt. Min lunch idag bestod av denna köttfärssås, fullkornspenne, bladspenat, tomat och 10% fetaost. Gott!

1 kommentar:

  1. Oh, jag gillar oliver men har aldrig tänkt på att ha dem i köttfärssåsen! Bra tips!

    SvaraRadera