fredag 9 april 2010

Lägg träningen på din nivå - Beach 2010 tips nr 9

Det som jag tror är en stor anledning till att inte alla tränat eller gillar att träna är att man sätter ribban för högt. Man formulerar träningsmål som är orealistiska att nå. Man tränar så under ett par veckor. Men sedan slutar man tvärt för att man tappar motivationen eller man hinner helt enkelt inte med att träna så mycket.

Är det någon av som känner igen er i det? Jag känner inte igen mig i detta, men jag vet många som har detta som ett återkommande problem. Mitt råd till er är: Lägg träningen på din egen nivå och anpassa den efter just dina förutsättningar. Då kommer du att lyckas! Det blir mitt Beach 2010 tips för idag.Jag är glad och svettig efter träningen - Glad för att jag har hittat mitt sätt att träna på. Jag tränar varierat och ofta, gärna långa pass och helst på morgonen. Då mår jag som bäst!

Jag har flera exempel på människor i min närhet som har hittat sitt sätt att träna på och som fungerar för dem. För det finns inga rätt eller fel när det gäller träning, vilken sort, hur ofta, när på dygnet, hur intensivt osv. Bara du kan bestämma vilken träning som fungerar just för dig!

En kompis till mig brukar passa på att ta en joggingtur i samband med att hon är ute med hunden. En släkting till mig brukar spendera ett par timmar framför Wii Fit varje morgon samtidigt som han går igenom jobbrelaterade samtal, mail och uppdaterar sig på nyheterna för dagen. Flera av mina vänner passar på och tränar ofta på lunchen på ett gym i närheten av sitt jobb, för att träningen ska passa in i deras schema. Det finns en mängd olika sätt att göra det på, men jag är övertygad om att alla kan få till träning i sin vardag. Om det så bara blir en gång i veckan eller 20 minuter per gång så är det bra. Huvudsaken att det blir av.

Hur ser ditt sätt att träna på ut? För att se samtliga av mina Beach 2010 tips klicka här.

1 kommentar:

  1. Hej tjejen!
    Jag ville bara säga att jag älskar din blogg, den kommer absolut hamna under min lista på intressanta bloggar!
    Hoppas du får en fin helg,
    Kram Millan

    SvaraRadera