fredag 2 april 2010

Morgonpromenad längst med sjön

Den här dagen, långfredagen, förra året var en vacker dag med mycket sol. Jag läste ett inlägg igår om förra årets långfredag när jag gick på en härlig morgonpromenad i skogen. Inspirerad av det inlägget tänkte jag gå samma skogsrunda denna långfredags-morgon. Men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig.

När jag kom fram till skogen såg jag att skogsvägarna fortfarande var täckta med is (se bilden till höger). Eller snarare smält is, som nu rann i vattenform. Eftersom jag inte kände för att böta ner mina skor bestämde jag mig för att dagens morgonpromenad fick bli någon annanstans.
Jag valde att ta promenaden längst med sjön istället. Min morgonrunda blev riktigt härlig då den bjöd på sol från en blå himmel, frisk och kylig luft och en hel del vårtecken i form av knoppar på träden och fågelkvitter. Och vägarna jag gick på längst med sjön var helt befriade från snö, is och vatten!Jag njöt av varje minut under min 60 minuters långa promenad. Det var kul att se att det var riktigt mycket folk ute och motionerade denna relativt tidiga långfredags-morgon. Jag såg människor cykla, gå jogga och stavpromenera. Härligt!

Nu sitter jag och laddar med en proteindrink och en banan innan det är dags för mig att gå de 200 meterna till Friskis & Svettis där jag tänkte köra ett styrketräningspass. Vilken bra start på långfredagen detta blir!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar