onsdag 14 april 2010

Powerwalk och Bodypump kickade igång min onsdag


Det blev en härlig powerwalk på 55 minuter denna onsdag och efter det ett pass bodypump på World Class Nybroplan. Vilket härligt sätt att börja sin onsdag på!


Utanför fönstret i gruppträningssalen lyste solen redan vid 06.45 när passet började. Det var ganska många på passet, vilket gjorde träningen ännu roligare. Jag gillar när det är lite extra go´i klassen!

Jag körde på med de vikter jag har haft de senaste pumppassen. Idag var inte en dag att höja vikter på. Det gäller att lyssna på kroppen och idag sade den till mig att bibehålla vikter istället för att höja. Passet kändes tillräckligt jobbigt som det var och särskilt under bröst- och axellåtarna fick jag kämpa lite extra för att orka med. Men det är när musklerna har det som tyngst och det är som jobbigast som vi blir starkare. Så det var bara positivt att det var jobbigt, även om det inte kändes riktigt så just då.


Jag brukar ha 5 kg per sida på skivstången under uppvärmningslåten. Det är lagom för mig. Under uppvärmingslåten ska man inte ha för tungt utan fokusera på att bli varm i kroppen och låta musklerna komma igång.

Så, jag har alltså kickat igång min onsdag med powerwalk och bodypump. Hur har du kickat igång din onsdag?

5 kommentarer:

 1. Lite sovmorgon, en kaffe, lite bloggande, och nu en hög med studentlitteratur framför mig, ska ta ett lunchpass.

  SvaraRadera
 2. sv: glömde totalt bort corepasset igår, hade en ganska full dag o körde bara yoga här hemma innan jag gick till skolan.

  SvaraRadera
 3. Snorandes framför bloggen och studielitteraturen =P

  SvaraRadera
 4. Jag har ridit tre fina hästar i solskenet, och sedan ätit en brakfrukost :).

  SvaraRadera
 5. Åh vad jag är avundsjuk på ditt hälsosamma liv med en massa motionerande redan på ljusa morgonen..!

  Har fortfarande i bakhuvudet att jag borde ge mig på att prova morgonpromenad innan jobbet, jag börjar kl 8 oftast så det borde inte vara en omöjlighet men.. .. sängen är ju så skön på morgonen!

  Men för att svara på din fråga: Jag har inte kickat igång den här onsdagen överhuvud taget.. Snoozade som vanligt för länge, gick upp och åt lite fil och havrehjärtan, fixade till fejset och frillan och gick mina 3 min till jobbet. Ska försöka få till någon slags promenad efter jobbet sen!

  SvaraRadera