måndag 5 april 2010

Rostbröd med jordgubbar istället för marmelad

Jag älskar rostat bröd, men brukar försöka att inte äta det alltför ofta då det inte är det nyttigaste man kan äta. Men jag har hittat ett sätt som gör det rostade brödet med tillhörande pålägg lite nyttigare än det normalt sett är. För det första brukar jag rosta det här lite nyttigare rostbrödet, som innehåller förhållandevis mycket fibrer och dessutom linfrön och solrosfrön och är bakat på surdeg. Jag brukar också undvika vanliga marmelader, då de är fulla med socker. Istället brer jag lite av denna sockerfria sylt på brödet.Men nu har jag kommit på ett ännu bättre påläggsalternativ till mitt rostade bröd och det är tinade jordgubbar. Jag tar helt enkelt jordgubbar från frysen, låter de tina och brer sedan jordgubbarna direkt på brödet. Jag brer ganska hårt så de går sönder lite under kniven. Perfekt! Jag har nu fått ett förhållandevis nyttigt rostat bröd med smör och 100% jordgubbar! I alla fall jag tycker att detta är godare än jordgubbssylt. Vad tycker du?

5 kommentarer:

 1. Jag och min kompis diskuterade faktiskt just rostbrödspålägg idag! Jag påstår i alla fall att ett av de godaste och nyttigaste pålägget är att ta ett väldigt löskokt ägg och breda ut den rinniga äggulan på brödet :)

  Detta kom jag på under min tid i england, ett rostbrödsäälskande land...

  (Fin blogg!)

  SvaraRadera
 2. det är även gott att mosa jordgubbarna med en banan :) testa det.

  du får ha en bra dag! kram

  SvaraRadera
 3. Kul idé med ägg på rostbrödet, Marie. Det låter gott, men jag skulle nog ha valt ett grövre bröd då. Jag tycker på något sätt att det passar så bra med att ha något sött på rostbröd.

  Att mosa en banan till jordgubbarna låter riktigt gott. Tack för tipset, Molly!

  Ha en härlig dag, tjejer!

  SvaraRadera
 4. St. Dalfour har annars mkt goda sockerfria marmelader (endast naturlig socker fr själva frukten).

  Avocado är annars en nyttig favorit! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, st dalfour är väldigt goda och bra marmeladsorter. Jag har faktiskt alltid flera olika sorter av det hemma.
   Och avokado är också smaskigt!

   Radera