onsdag 14 april 2010

Vad tycker du är viktigast på ditt gym när du tränar?

Det finns en hel del olika gymkedjor och träningsanläggningar att välja på. Särskilt för oss som bor i en storstad är utbudet väldigt stort. Ingen kedja eller anläggning är den andra lik då de försöker profilera sig på olika sätt för att fånga upp olika typer av kunder.

En del satsar på nya, toppmoderna maskiner i super fräscha och lyxiga miljöer, men då blir priset för ett medlemskap där ofta dyrare än på andra ställen. Andra satsar på generösa öppettider, vissa har till och med öppet dygnet runt. Det finns ett gäng, som profilerar sig genom att erbjuda ett stort utbud i olika former av gruppträning. Vissa har mycket personal, andra har ingen personal alls. En del satsar på att ha kända gruppträningsinstruktörer för att locka till sig fler genom det. Vissa gym ligger centralt med dyra hyror som följd, medan andra ligger mer avskiljda i förorter eller i industriområden. Jag har sett träningsanläggningar där man är tvungen att klämma in sig i ett litet omklädningsrum när man ska byta om och duscha, medan andra har stora utrymmen för sådant.

Det jag tycker är viktigast på mitt gym är att maskinparken är relativt stor och uppdaterad med fräscha maskiner och att det finns många, olika typer av gruppträningspass att välja på. Vad tycker du är viktigast att ditt gym eller träningsanläggning erbjuder?

Jag tränar på World Class, men har även kort på Friskis&Svettis. Var tränar du?

10 kommentarer:

 1. Jag tränar WC men jag ångrar ibland jag sa upp mitt studentkort på SATS, fick träna på alla gym och när som helst, men det var lite billigare hålla sig till ett lokalt gym på wc så det blev det. Men kanske då en regelbunden lön börjar rulla in kan jag skaffa som du, dubbelt:D

  SvaraRadera
 2. Jag bytte från Friskis till SATS. Varför? Jo för de som jobbade på Friskis där jag bor hade missat det där med vad service är och hur man får kunderna att känna sig välkomna. På SATS är de så måna om att kunderna blir sedda! Det stannas till i receptionen varje gång och man byter några ord. Till skillnad från Friskis där de inte ens hejade tillbaka..

  Vad är viktigt? Fräscht, bra maskinpark, bra gruppträningschema, trevlig personal, tillgängligheten..

  Nu bor ju jag i en mindre stad där utbudet inte är lika stort. Vi har Nautilus, SATS, Friskis och några gym som inte ingår i kedja..

  Men jag är glad att jag bytte i vintras, jag har hittat HEM! =)

  SvaraRadera
 3. Klurigt det där. Jag har hittills prioriterat lättillgänglighet och roliga gruppass så jag har kort på SATS. Men mitt årskort går ut om några veckor och nu funderar jag faktiskt på hur jag sks göra...

  SvaraRadera
 4. Nu har jag ju knappt tid att träna "för min egen skull" liksom, eftersom jag instruerar tio fasta klasser i veckan och har en hel del vick ovanpå det. Det absolut viktigaste för mig innan jag började instruera har dock alltid varit ett stort utbud av gruppträning, framför allt Les Mills koncept, och duktiga inspirerande instruktörer. Så då skulle man väl kunna säga att jag har valt helt rätt jobb ;)...?

  SvaraRadera
 5. Jag tränar på Friskis&Svettis. När jag för ca 7 år sedan började på Friskis följde jag med min mamma, hon ledde spinning och jag gick på juniorjympa tillsammans med min kompis. Nu står jag själv i mitten och leder jympa för både små barn i 3 års åldern och jympa för vuxna. Anläggningen ligger nära och bra för mig, lokalerna är fräscha. Det finns en härlig samhörighet. Passutbudet är varierande och en öppen och ljus gymavdelning med bra och varierande maskiner.

  Men det allra viktigaste; glädje - ha roligt! :D

  SvaraRadera
 6. Caroline; Jag förstår att du saknar att ha friheten att välja mellan flera gym. Hoppas att du kan skaffa dig ett sådant kort snart så du kan träna på olika ställen i stan.

  Pernilla; Det låter härligt att du har hittat hem!

  Russin; Kanske att World Class kan vara något för dig!?? Det finns många gruppträningspass att välja bland där!

  Soffan; Du är verkligen galen som instruerar så många klasser i veckan. Att du orkar! Men visst har du valt rätt jobb!

  SvaraRadera
 7. För min del så är tillgänglighet det viktigaste. Detta omfattar ju öppettider, yta och utrustning. Föredrar gym där man kan ta ut svängarna och på så sätt träna mer allsidigt. Föredrar dessutom generellt fria vikter före maskiner.
  Väldigt bra blogg by the way....

  SvaraRadera
 8. Jag håller med om att tillgängligheten är viktig, Henric.

  Tack för de vänliga orden!

  SvaraRadera
 9. Jag tränar på World Class i Sundbyberg och brukar faktiskt se dig där emellanåt :-)
  Detta gymmet är det enda jag har tränat på så jag har inte så mycket att jämföra med. Men de erbjuder inget extra utan har en ganska sparsam maskinpark med mycket fria vikter vilket räcker för mig. Jag uppfattar det som WC i Sumpan är ett "byggargym". Har jag rätt?! Jag har bara tränat i drygt ett år och det är ju nästan bara stammisar där.

  SvaraRadera
 10. Hej Ted
  Kul att du tränar på World Class Sundbyberg! Jag håller med om att det är lite "byggargym" över det gymmet, men det låter bra att utbudet där räcker för dig.

  Vi kanske ses där snart!

  SvaraRadera