lördag 10 april 2010

Välj magra mejeriprodukter - Beach 2010 tips nr 10

Det är viktigt att äta fett, men det är minst lika viktigt att välja de hälsosamma fetterna. De hälsosamma fetterna hittar vi till exempel i vegetabiliska oljor, nötter, mandlar, avokado, oliver och fet fisk.

Fettet som kommer från animaliska produkter, som kött och mejeriprodukter, ska vi vara mer sparsamma med. Därför ser jag till att välja mejeriprodukter med låg fetthalt. Hemma i vår kyl har vi minimjölk, lättfil, mild naturell lättyoghurt, minikeso, lättkesella och ostar med lägre fetthalt.

Jag tycker att dessa smakar minst lika gott som motsvarande produkter med högre fetthalt, om inte godare. Och när jag väljer dessa vet jag att jag inte får i mig så mycket av de fetter som min kropp egentligen inte behöver. Istället ser jag till att äta av fetter från vegetabiliska produkter desto mer.

Om man vill hitta ett enkelt sett att minska på fettet är mitt tips att man väljer magra mejeriprodukter. Om man äter mejeriprodukter regelbundet gör det ganska stor skillnad på kaloriintaget om man då byter från de fetare varianterna till de magrare.

Här hittar du alla mina Beach 2010 tips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar