lördagen den 1:e maj 2010

Annes goda hallonpaj

För en stund sedan lovade jag att lägga upp receptet på den goda hallonpaj som jag har bakat idag. Även om detta är en tränings- och hälsoblogg vill jag dela med mig av goda onyttigheter ibland också. För jag anser att man måste få unna sig onyttigheter ibland och njuta av livets goda.

Jag har smakat denna underbart goda hallonpaj en gång tidigare och det var när jag var på tjejmiddag hos min kompis Anne i slutet av förra året. Efterrätten hallonpaj var verkligen något utöver det vanliga och jag bad såklart om att få receptet på den. Eftersom det var Anne som bakade den har jag döpt pajen till Annes hallonpaj. Här kommer receptet.Annes hallonpaj
1 paj


Botten:
3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1 rågad tsk vaniljsocker
175 gram rumsvarmt smör (ej smält)

Fyllning:
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
200 gram (frysta) tinade hallon

Blanda samtliga ingredienser till bottnen och tryck ut degen i en pajform, helst en form med löstagbara kanter. Förgrädda pajen i ugnen på 200 graders värme i 12-14 minuter.

Fortsätt med fyllningen genom att vispa ägg och strösocker pösigt i en skål. Blanda sedan i vaniljsocker och vete mjöl och rör om. Vänd sist ner hallonen i smeten. När pajskalet har gräddats klart i ugnen häller du i fyllningen i pajformen.

Sänk ugnsvärmen till 175 grader och låt pajen grädda i ytterligare 45-50 minuter. Man kan eventuellt låta pajen gräddas lite längre än så beroende på om man har dubbel fyllning och hur kladdig man vill ha pajen.

Direkt efter gräddningen ska du pudra på lite florsocker och låt sedan pajen svalna i formen.

Tänk på att kakan ska ha en krispig yta så servera den helst samma dag som den har bakats. Den ska absolut inte täckas över medan den fortfarande är varm. Man kan förvara pajen övertäckt i kylen efter att den har svalnat, men ytan kan då bli lite blöt.

Njut denna underbart goda hallonpaj med vaniljsås eller vaniljglass. Jag kan knappt vänta tills vi får njuta av denna paj ikväll!

7 kommentarer:

 1. Den pajen såg inte helt fel ut måste jag säga!
  Tack för ditt fina ord.

  Ser att du har klass i Sumpan! Då bor vi inte långt från varandra:9

  SvaraRadera
 2. Åh, verkligen något i min smak! :) det måste jag testa!

  SvaraRadera
 3. Oj där mycket socker och mjöl. Annars ser den fin ut ; )

  SvaraRadera
 4. Kul med alla recept du lägger upp =)

  SvaraRadera
 5. Sååå smaskigt det ser ut. Måste provas!!!

  SvaraRadera
 6. Den verkar smaskig. Jag måste nog testa snart.

  SvaraRadera
 7. Ja ni måste testa denna paj! Den är riktigt god, jag lovar. Det är värt att den innehåller mycket mjöl och socker. I alla fall är jag beredd att äta det när jag får göra det i form av denna paj.

  Blueberry; ja jag instruerar på World Class i Sundbyberg. Kom gärna dit och träna när jag instruerar!

  SvaraRadera