onsdag 12 maj 2010

Annorlunda promenad och bodypump

Min timmes långa morgonpromenad idag blev lite annorlunda. När jag kom till pendelstågsstationen såg jag att tåget var en kvart försenad. Istället för att stå still och vänta på tåget (som alla andra) så valde jag att spendera de 15 minuterna genom att promenera fram och tillbaka på perrongen.Det är möjligt att det såg lite lustigt ut och jag märkte att jag fick några undrande blickar. Men jag kan inte komma på ett bättre sätt att spendera 15 minuter på än att göra det med motion. Hellre ser jag till att röra på mig än att stå eller sitta still och bara vänta. Dessutom går tiden mycket snabbare när man gör någonting än när man bara väntar. Vips så hade 15 minuter gått och tåget kom in till stationen. En härlig bonus var att jag fick njuta av en härlig morgonsol där på perrongen.

Jag fortsatte sedan resten av min promenad i stan och hann precis i tid till bodypump-passet, som började 06.45. Bodypumpen gick bra då jag kände mig stark och orkade lassa på så mycket vikter som jag hade tänkt.

Något som var extra kul var att instruktören (som jag inte känner) kom fram till mig efter passet och berömde mig för min fina teknik. Hon menade på att jag är väldigt duktig på att hålla rätt teknik under övningarna och att det är det som är anledningen till att jag orkar lyfta så pass tunga vikter. Detta var riktigt kul att höra. Jag vet om att jag har bra teknik, men att få det bekräftat av andra känns alltid kul. När man tränar bodypump är det extremt viktigt att man jobbar med rätt teknik då man annars lätt kan belasta kroppen fel och till och med skada sig. Så tänk på det ni som är nya bodypump-deltagare; lyssna på instruktören noga och jobba med tekniken!

Ha en härlig onsdag (som känns som fredag eftersom det är helgdag imorgon)!!!

1 kommentar:

  1. Haha rolig idé :) Kan tänka mig att de andra kollade och funderade på om du var väldigt rastlös :)

    SvaraRadera