torsdag 20 maj 2010

Ännu en solig morgon med utomhusträningMitt träningsupplägg idag såg ungefär likadant ut som det gjorde i måndags: först en promenad på en timme (idag blev det till och med 65 minuter), en löparrunda 3 1/2 varv runt Humlegården = dryga 5 kilometer och styrketräning i 30 minuter.

Min plan för löparrundan var att slå den tid på 23,20 minuter som jag sprang rundan på i måndags. Jag gissade att det skulle vara svårt då jag kände mig seg och trött i benen idag. I måndags var jag fräschare i kroppen eftersom jag hade haft vilodag dagen innan. Dagens träningspass var det fjärde på raken sedan i måndags, vilket naturligtvis gör att kroppen inte är lika utvilad.

Jag hade rätt i att det var svårt att slå tiden 23,20. Jag fick vara nöjd med de 23,49 minuterna, som blev min tid idag. Jag börjar gilla att springa distansen 5 kilometer, som jag gör nu för att träna inför Vårruset. Man orkar hålla ett högre tempo och man kan kombinera löpningen med annan typ av träning efteråt.Efter löpningen tränade jag några styrkeövningar i parken. Jag körde tricepsdips vid en parkbänk...

... och breda armhävningar för bröst på gräset.

Därefter fortsatte jag mitt styrketräningspass inomhus och körde ytterligare några övningar för bröst och triceps. Vad underbart det är nu att man kan träna utomhus!!! Det gör träningen så mycket roligare!

6 kommentarer:

 1. Vem är det du anlitar som fotograf till alla inlägg? :) Skulle också behöva en så man kunde dokumentera sig själv!

  SvaraRadera
 2. Fotografen jag anlitar är mig själv. Men vill du så kan jag komma och fota dig någon gång när du tränar! =)

  SvaraRadera
 3. Vad är det för "träningsapp" till Iphone du använder som syns på bild.
  Mvh Ann

  SvaraRadera
 4. Ser så skönt ut, dock klarar jag inte vara i en park och anstränga mig.. pollen dödar mig. Men snart är det över:D

  SvaraRadera
 5. Hej Ann,
  "Träningsappen" är ett vanligt tidtagarur som ligger under klockan i Iphonen.

  Stackars dej, Caroline, som har pollenallergi. Men snart är den värsta perioden över för din del va?

  SvaraRadera
 6. Härliga Humlan! Där har jag spenderat många timmar, fast i lekparksdelen.

  Ser underbart ut! Håller med om att utomhusträninen är skön nu, men man blir lite matt av värmen också. Morgonträning är bäst! :)

  SvaraRadera