söndag 2 maj 2010

Äter du för att träna eller Tränar du för att äta?

ÄtaTränaKämpa ställde en intressant fråga på sin blogg; Äter du för att träna? Eller; Tränar du för att äta? Jag kan inte välja ett svar på den frågan, utan väljer att svara båda.

Såhär resonerar jag:

 • Jag äter för att träna: Jag älskar att träna och jag älskar att sätta upp mål med min träning. Jag vill prestera bra när jag tränar. Jag vill ha bra med energi när jag tränar. Jag vill känna att jag har optimerat min träning genom att ladda den med bra mat. Därför är det extremt viktigt för mig att äta en kost, som jag vet att min kropp mår bra av och som gör att jag orkar träna hårt och nå bra träningsresultat. Jag äter mat som är hälsosam, varierad och balanserad. Jag är säker på att jag inte skulle orka träna så pass mycket som jag gör om jag inte åt så pass bra, mycket och hälsosamt som jag gör.
 • Jag tränar för att äta: Jag älskar nyttig och hälsosam mat, som kroppen mår bra av. Men jag älskar även godis och fikabröd. För mig känns det bättre att äta dessa onyttigheter om jag har tränat ordentligt under veckan. Jag vet att godis och bullar inte är bra för mig och min kropp. Men jag vill kunna unna mig detta någon gång ibland och kunna njuta av det. Därför ser jag till att träna mycket. För då spelar det ingen större roll att en godispåse och en chokladkaka slinker ner emellanåt.
Hur gör du; Äter du för att träna eller Tränar du för att äta?

4 kommentarer:

 1. Det stämmer som du skriver tycker jag. Det handlar med om en sund och framför allt balanserad livsstil och inte så mycket antingen eller :)

  SvaraRadera
 2. Jag äter definitivt för att träna nu för tiden. Mycket pga av att det är mitt jobb att träna, och jag vill kunna utföra det så bra jag kan för mina deltagares skull. Innan jag började jobba som gruppträningsinstruktör åt jag inte av endera anledning, utan bara för att det var smarrigt :).

  SvaraRadera
 3. Det där är en fråga man får tampas med och tänka på mycket då man behandlas för ätstörningar, en himla bra fråga.

  SvaraRadera
 4. Gör nog precis som du lite både och. Det är ju så GOTT med mat när man är hungrig efter träningen. Samtidigt vill jag äta bra för att få ut något av träningen, både i resultat och glädje (har man ingen energi blir det inte så roligt).

  SvaraRadera