måndag 17 maj 2010

Axeldrag åt sidan - Veckans Övning

Den här veckan blir Veckans Övning en övning för axelmuskulaturen: Axeldrag åt sidan. Denna övning går att variera med olika redskap, antingen kan du jobba med ett gummiband, med hantlar eller med viktplattor.I morse när jag tränade styrketräning tränade jag bland annat denna axelövning med gummiband. Om du väljer att träna denna övning med gummiband ska du stå på gummibandet och använda ett sådant gummiband som är relativt hårt spänt så att du får mycket motstånd när du ska göra övningen.

Oavsett om du jobbar med gummiband, hantlar eller viktplattor ska du hålla armarna lätt böjda. Dra sedan upp armarna utåt och uppåt tills armbågen kommer upp i höjd med axeln. Se till att det är armbågen som hela tiden leder rörelsen. Vänd kontrollerat tillbaka igen. Om du jobbar med gummiband är det viktigt att tänka på att behålla anspänningen i gummibandet under hela övningen.

Om du jobbar med hantlar eller viktplattor är det viktigt att du inte jobbar med för tunga vikter då risken är stor att du inte klarar av att hålla tekniken. Ta då hellre ett par lite lättare vikter och fokusera på att behålla rätt teknik.

I denna övning tränar du framför allt axlar.

För att se samtliga av Veckans Övningar klicka här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar