måndag 10 maj 2010

Blanda och gör din egen müsli

Har ni sett att det i vissa butiker finns möjlighet till att köpa müsli-ingredienser i lösvikt och på så sätt blanda sin egen müsli? Detta är en utmärkt idé, tycker jag. På så sätt kan man se till att müslin man äter är nyttig, består av naturliga råvaror och innehåller bara sådant som man tycker är gott. På Risentas hemsida kan du gå in och låta dig inspireras av egenkomponerad müsli, vad man kan låta müslin bestå av till om med komponera ihop sin egna müsli. Klicka dig dit och låt dig inspireras!

För egen del håller jag fast vid att göra min egna müsli hemma i ugnen genom att blanda fiberhavregryn, rågflingor, nötter, mandlar, torkad frukt, kanel, kardemumma, olja och psylliumfrön. Denna müsli har jag i en burk på jobbet och äter till min lättfil varje morgon till frukost. Vilken underbart bra start på dagen det ger! Så här gör jag min müsli.

Satsa på att göra din egna müsli, antingen genom att blanda till den i butiken eller hemma. Tyvärr finns det inte många färdiga müslisorter i butikerna idag, som är helt fria från socker och andra onaturliga tillsatser. Bästa sättet att vara säker på att man slipper sådant är att blanda müslin själv.

Jag är säker på att flera av er redan har bra idéer och förslag på vad ni blandar i er favoritmüsli. Det vore kul att få höra detta från er!!! Hur gör du din müsli eller köper du färdig müsli i butik?

3 kommentarer:

 1. Jag gör som du (i mycket) & blandar min egen müsli. Då får man den precis som man vill utan tillsatser. Gott, billigt, nyttigt & väldigt enkelt!

  SvaraRadera
 2. Jag har börjat göra min egen musli. Känns bra att veta innehållet och är dessutom godare för att det inte är så sött som den muslin manköper i affärerna.

  SvaraRadera
 3. Anna: Perfekt att slippa tillsatser och få müslin precis så nyttig och god som man vill ha den!

  Marre: Kul att du har börjat att göra din egen müsli! Håller med om att de som finns i affärerna är för söta.

  SvaraRadera