lördag 8 maj 2010

Effektiv stretch för sätesmuskeln

Idag efter booty express kvartalsutbildningen körde Oscar stretchen med oss. Han gjorde då en variant på stretch för sätesmuskeln som jag inte har gjort tidigare. Den stretchen tog verkligen bra så jag tänker därför visa den för er.

Man sitter på rumpan, böjer ena benet och för det över det andra, som man håller rakt framför kroppen. Ta tag med båda armarna om det böjda benet. Dra benet tätt mot kroppen, håll bröstet stolt och axlarna avslappnade. Så här långt har nog de flesta av oss stretchat tidigare. För att komma djupare i stretchen vinklar man nu foten på det raka benet samtidigt som man böjer till det knät. Detta gör att man pressar det helt böjda benet ännu närmare kroppen och kommer på så sätt djupare i stretchen. I detta läge stannar man kvar i minst 15 sekunder till.

För egen del är denna stretch oslagbar när det kommer till att sträcka ut sätet. Så jag kan varmt rekommendera denna stretchövning.
I min stretchskola kan du läsa om fler stretchövningar och tips på hur man kan stretcha på bästa sätt.

2 kommentarer:

 1. Har du tips på hur man kan hantera en oförklarlig viktuppgång? Trots samma mängd mat och träning som förut. Tidigare stod jag still, nu går jag upp och har gått upp tre kg på 2 veckor!

  SvaraRadera
 2. Hej Rebecca,

  Det låter mycket märkligt det du beskriver. Normalt sett bör man inte gå upp i vikt om man håller exakt samma kost och samma träningsmängd, som man tidigare har gjort utan att gå upp i vikt. Kan du kommer på om du har ändrat något den senaste tiden när det gäller kost eller aktivitetsmängd, som du kanske inte har tänkt på? Har du levt extremt stressat senaste tiden? Det kan nämligen ha en negativ effekt på vikten.

  För att kunna hjälpa dig och förstå vad viktuppgången skulle kunna bero på behöver jag få mer information. Jag skulle behöva veta vad det är du äter och ur mycket du tränar under en vecka. Kanske finns det något där som du skulle behöva ändra på för att motverka en viktuppgång?

  Du får gärna höra av dig igen med mer information så ska jag försöka hjälpa dig.

  SvaraRadera