torsdag 27 maj 2010

Frukosten är viktigaste målet - Beach 2010 tips nr 17

Beachsäsongen kommer närmare och närmare. Snart kan vi njuta av sol och bad (förhoppningsvis) för fulla muggar. Jag vill påpeka att jag ger inte dessa Beach 2010 tips endast inför sommarsäsongen 2010, utan dessa tips är värdefulla att ta till sig för resten av livet.

Visserligen är alla måltider på dagen viktiga, men om jag skulle behöva välja en måltid så skulle det bli frukosten. När man vaknar efter en hel natts sömn har kroppen varit utan mat i många timmer. Då är det viktigt att man ger kroppen näring så snart som möjligt. Om man inte äter frukost kommer inte förbränningen i kroppen i gång ordentligt.

Vissa har svårt för att äta direkt på morgonen. Jag är en av dem och brukar därför börja dagen med en promenad innan jag fyller på med dagens första måltid. Det är okej att vänta en stund med att äta på morgonen, men det är inte okej att hoppa över frukosten. Du gör dig själv en otjänst om du gör det.

Om du tycker att det är svårt att äta på morgonen så börja i alla fall med en frukt eller något annat lätt, för att äta en rejälare frukost ett par timmar senare. När du börjar dagen med en nyttig och ordentlig frukost är chansen för att du kommer äta bra och nyttigt resten av dagen mycket större än om du inte äter någon frukost. Se till att blodsockret inte sjunker - Ät frukost och ät regelbundet resten av dagen!

Samtliga Beach 2010 tips hittar du här.

1 kommentar:

  1. Jag älskar frukost :) . Lätt dagens bästa mål.

    SvaraRadera