tisdag 11 maj 2010

Gillar du riskakor eller inte?

För några dagar sedan fick jag hem ett par paket med riskakor från FRIGGS. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i riskakor och äter det så gott som aldrig. Jag är dessutom skeptisk till huruvida riskakor är bra och nyttiga. De innehåller främst snabba kolhydrater, vilket betyder att enda gången de är bra att äta är direkt efter ett träningspass. )Just dessa har i och för sig kolhydrater som är något långsammare då de är gjorda av råris.) Så ett par riskakor tillsammans med något proteinrikt som kesella eller keso efter man har tränat kan vara helt ok mat.

Dessa riskakor som jag fick hem är smaksatta med ost och gräslök, vilket innebär att de innehåller en helt del onaturliga tillsatser som smakförstärkare och kryddextrakt, salt och fett. Dessa smaksatta riskakor skulle jag inte rekommendera att äta som en del av den vardagliga kosten. Visst kan man äta dem som ett snacks istället för chips eller popcorn. Men att äta smaksatta riskakor till mellanmål är ingen höjdare.

Tur för mig att jag inte tycker om riskakor för det innebär att det inte är något problem för mig att undvika att äta dem.

Vad tycker ni om riskakor? Gillar ni dem? Brukar ni äta dem?

1 kommentar:

  1. Jag kunde lika gärna tugga servetter! Har aldrig förstått hypen med riskakor och som mellanmål, nej aldrig. Är inne på din linje.

    SvaraRadera