lördag 22 maj 2010

Kasslerpytt med stekt ägg

Idag lagade jag kasslerpyttipanna med stekt ägg till lunch. Jag vet att det är bättre att koka mat än att steka mat, men någon gång ibland tycker jag att det är okej att man äter stekt mat. Här kommer receptet på denna enkla och goda form av pyttipanna.

Kasslerpytt med stekt ägg
2 portioner

200-300 gram kassler
1 gul lök
2-3 morötter
curry
vitpeppar
2 ägg
sallad
(rödbetor)

Skala och hacka lök och morötter. Häll lite olja i en varm stekpanna och fräs grönsakerna där. När de har blivit lite mjuka lägger du även ned kasslern, som du har skurit i små tärningar, i stekpannan. Krydda med curry och vitpeppar.

Låt allt fräsa på låg värme tills lök och morötter har blivit helt mjuka och kasslern har fin färg.

Stek äggen på valfritt sätt; vändstekt eller inte med krossad eller hel äggula. Servera kasslerpytten med det stekta ägget och en grönsallad. Om man vill kan man även äta några skivor rödbeta till. Jag njöt istället denna pytt med ett par knäckebrödsskivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar