fredag 28 maj 2010

Se till att bara ha bra mat hemma - Beach 2010 tips nr 18

Om man är en person som lätt blir frestad av godsaker och har svårt att stå emot när det bjuds på en kaka så är det smart att se till att aldrig ha frestelser nära till hands. Jag har hört många säga att anledningen till att de inte äter nyttig och hälsosam mat är för att de inte har bra saker hemma att laga till en nyttig måltid av. Istället går de ut och köper någon typ av snabbmat när de blir hungriga och då kan det vara svårare att hitta något som är nyttigt.

Om man har bra råvaror hemma så är det enkelt att laga till goda och nyttiga måltider.

Mitt tips till er som vill hålla en hälsosam livsstil att ni ser till att alltid ha bra råvaror hemma
. Det enklaste sättet att göra detta på är att storhandla en gång i veckan och då bara köpa nyttiga matvaror. Planera dina matinköp och tänk igenom vad du kan laga för mat den kommande veckan. Skriv ned en lista med allt som behöver handlas och se till att kom iväg till affären varje vecka för att göra ett inköp av allt som behövs för den kommande veckan. Det kan låta tråkigt, men det är ett måste om du vill äta hälsosamt och balanserat.

När du bara har nyttiga matvaror hemma blir det automatiskt lättare att se till att det man får i sig är nyttigt. Släng ut alla kakor, godis och andra frestelser om du vet med dig att du inte kan spara dem till lördagen. Se till att ha nyttiga snacks hemma, som du kan knapra på när du blir sugen. Exempel på det kan vara morötter, nötter, frukt eller frysta bär som du kan blanda med lättkesella.


Passa på att laga matlådor när du ändå är i gång och lagar mat. Då har du god och nyttig mat till ytterligare några fler måltider. Blir du sugen på något att knapra på på kvällen är frukt och nötter bra att ta till.

Om man bara ser till att man äter en varierad och nyttig kost under vardagarna och större delen av helgen så tycker jag absolut man kan unna sig något onyttigare någon gång på helgen. Men att lyckas med att äta nyttigt varje dag är så gott som omöjligt om man inte har bra matvaror hemma. Så se till att planera dina matveckor och handla hem därefter!

Samtliga Beach 2010 tips hittar du här.

1 kommentar:

  1. alltid så härliga bilder i din blogg! allt ser så smarrigt ut!!!!!!

    SvaraRadera