tisdag 25 maj 2010

Stress, core och sedan blev jag lugn

Jag har haft en hektisk dag på jobbet idag där det ena mötet har avlöst det andra och jag inte har hunnit med riktigt allt som jag hade planerat. Jag var tvungen att gå från kontoret en viss tid för att ta mig till World Class Sundbyberg och instruera Core Express där. Dem tidpunkt som jag hade tänkt att gå blev framflyttat med ungefär en kvart för att jag var tvungen att avsluta vissa saker och helt plötsligt hade jag väldigt bråttom.

Jag halvsprang till tunnelbanan, stressade mellan tunnelbanetågen när jag skulle byta och joggade hela vägen till gymmet. Fem minuter innan passet började kom jag dit och fick skynda mig att byta om för att jag skulle hinna börja instruera i tid. Jag brukar normalt sett se till att ha god tid på mig för att jag ska slippa att stressa. Men idag blev det alltså inte så.
Stress är bland det värsta som finns, tycker jag. Det finns inget positivt med att känna sig stressad. Idag när jag stressade till gymmet försökte jag intala mig själv att ta det lugnt och "det får bli som det blir". Men ändå så stressade jag upp mig.

Det som i alla fall är positivt är att träning är en väldigt bra botemedel mot stress. Så fort jag kom in i gruppträningssalen och träffade alla coredeltagare rann all stress av mig. Dels för att jag hade hunnit dit i tid och dels för att den stress, som jag hade byggt på under dagen på jobbet, försvann.

Corepasset var skönt både för kropp och själ. Samtliga deltagare var vana coretränare och var duktiga med tekniken. Eftersom jag bara körde detta halvtimmes träningspass nu på kvällen (hade ju tränat på morgonen redan) så kunde jag ta ut mig i övningarna extra mycket, vilket resulterade i extremt bra kontakt med min coremuskultatur.

Träning och att komma hem till lugnet är mina bästa botemedel mot stress.

Nu väntar en lugn och skön hemmakväll. Det ska bli skönt att få koppla bort hjärnan från jobbet för några timmar och bara slappna av. Att jag just har tränat gör det ännu enklare för mig att stressa av. För som sagt; träning är bästa medicinen mot stress, tycker jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar