torsdag 6 maj 2010

Styrketräningspass för bröst, axlar och triceps

Efter morgonens powerwalk på 60 minuter var det dags att köra ett styrketräningspass. Jag höll till på World Class Vasastan. På programmet stod träning för bröst, axlar och triceps. Jag tränade på i snabbt tempo för att hinna med alla övningar jag ville göra. Passet tog exakt en timme.

Här är några av de övningar jag gjorde under morgonens träningspass:Jag inledde med dips. Först körde jag tre set med hjälpvikten 20 kilo. Jag klarade 6 repetitioner per set. Jag avslutade med att träna dips utan hjälpvikt och klarade då 3 set med 2 repetitioner per set. Det verkar som jag har klarat ett av mina nyårslöften redan! Yippie!


Jag fortsatte med tre övningar för bröst. Ovan ser ni två av de övningar jag gjorde. Bröst är kul att träna tycker jag. Det är en stor muskelgrupp och det går att öka vikt ganska lätt och på så sätt utmana muskeln till att bli starkare.Sedan körde jag fyra olika övningar för axel. En av de övningar som jag tränade var denna ovan. Jag klarar inte att ha så tunga vikter i denna övning, så då är det bra att man kan lägga på en hantel med liten vikt för att få lagom tung vikt.


Jag avslutade med att köra tre övningar för triceps. En av övningarna var denna; tricepspress med hantlar. Att tänka på i denna övning är att man pressar underarmen så högt upp som möjligt utan att röra överarmen.

En snabb stretch, en snabb dusch och sedan tog jag mig till jobbet. Vilket härlig start på denna torsdag!

3 kommentarer:

 1. Vilket härligt gym du har till ditt förfogande!
  Där ser ut att finnas det mesta och bilderna tyder ju på att du inte behöver vänta på någon ledig maskin.....Vilket gym är det?
  Inspirerande och trevliga bilder!

  Hälsningar Henric

  SvaraRadera
 2. Jag tränade på World Class Vasastan i morse, ett av de gym som jag gillar bäst att träna på. Speciellt på morgonen är det underbart då det sällan är mycket folk där vid den tiden (som synes på bilderna). I morse var jag helt själv i gymmet första halvtimmen och sedan hade jag sällskap av två till. Lyxigt!!!!

  Ha en bra dag Henric

  SvaraRadera
 3. Tränade också bröst och triceps idag =) Och håller med, gymmet ser superfint ut!

  SvaraRadera