lördag 22 maj 2010

Test av jordnötssmör och bakning av proteinhavrebollar

För några dagar sedan köpte jag en burk jordnötssmör av ett märke jag inte hade testat tidigare; MONKI jordnötssmör. Sedan tidigare hade jag en burk jordnötssmör av märket GREEN CHOICE hemma. När jag bakade proteinhavrebollar för en stund sedan, där jordnötssmör är en av ingredienserna, var jag tvungen att först göra ett smaktest.

Vilken av jordnötssmörsorterna är egentligen godast?
De innehåller exakt samma ingredienser; rostade jordnötter och havssalt. Detta borde innebära att de smakar väldigt lika varandra.

Det visade sig att de två olika sorterna smakade extremt lika varandra. Om jag ska utse en vinnare så får det bli Green Choice jordnötssmör, som smakar lite mera salt än Monki gör. Men skillnaden i sälta är verkligen liten så det är inget som gör Monki jordnötssmör till mindre god egentligen.


Karin testar jordnötssmör - Mums!!!

Efter smaktestet var det dags för mig att baka proteinhavrebollar
. Jag brukar göra det med jämna mellanrum och fylla frysen med dem så att jag har att ta av när jag behöver ett smart och snabbt mellanmål.

Smeten blandas enkelt i skålen med en vanlig sked. Denna gång gjorde jag bollarna lite mindre än vanligt. Så istället för 10-12 bollar, som receptet säger, blev det 17 proteinhavrebollar.

Jag tycker dessa bollar är väldigt goda. De innehåller bara bra saker såsom hälsosamma fetter, långsamma kolhydrater, fibrer och mycket proteiner. Och de går väldigt snabbt att göra. Här hittar ni receptet på mina goda proteinhavrebollar.

3 kommentarer:

 1. Mmmm.. ser riktigt goda ut! Något för TV-soffan :)

  SvaraRadera
 2. Det är en trevlig idé onekligen, även om jag skulle ha kommit dit ändå. :)

  Jordnötssmör har jag faktiskt aldrig ätit. Använder man det till liknande saker som vanligt smör?

  SvaraRadera
 3. Jag brukar äta jordnötssmör på bröd, som det är eller till vissa maträtter, som kycklingrätter. Prova!

  SvaraRadera