onsdag 30 juni 2010

Alkoholfritt vin var ingen höjdare

Som jag skrev för några veckor sedan så har jag bestämt mig för att inte dricka alkohol under några månader. Mest för att prova hur länge jag klarar mig utan alkohol, vilket jag tror kommer bli länge, men också för att jag tycker att det är onödigt och inget jag känner ett behov av. Och då kan jag lika gärna låta bli.

Ikväll när vi hade vänner över på middag så provade jag ett alkoholfritt rött vin. Men det var ingen höjdare kan jag säga. Det smakade mest som blaskig druvjuice. Just vin tycker jag är gott och är egentligen den enda alkoholhaltiga dryck jag dricker när jag inte har alkoholförbud. Jag hade därför hoppats att alkoholfritt vin skulle vara gott så att jag skulle kunna dricka det istället vid festligare tillfällen. Men det fanns ingen stuns i det alkoholhaltiga vinet alls, bara blask och lite saftsmak. Så den flaskan vi köpte kommer nog inte bli urdrucken...Middagen var god och trevlig i övrigt. Vi grillade fläskfilé och åt med färskpotatis, grillade champinjon och sallad.

7 kommentarer:

 1. Alkoholförbud vore nog bra på sommaren..känner att det blir ett glas rosé lite för ofta - men det är ju så gott när det är varmt..Ska iaf taggas lite av dig och dra ner!

  SvaraRadera
 2. Åh! Jag hann prova ett gäng alkoholfria viner under de 1½ år jag var gravvo + ammade (därav att jag inte hängde på ditt "uppehåll" nu :p) Mitt tips är i alla fall: undvik allt vad röda alkoholfria viner heter, satsa på vitt om du vill ha "vin". En mousserande som heter Billabong är riktigt god! Annars: mineralvatten :)

  SvaraRadera
 3. Katten: kul att jag kan inspirera någon!

  JoHo: jag förstår att du inte hänger på alkoholförbudet nu eftersom du just har haft ett långt sådant. Tack för tipset, jag får prova den sorten nästa gång det är fest!

  SvaraRadera
 4. Även om jag dricker sällan så visst ökar förbrukningen något under sommaren. Antalet tillfällen blir fler med ett glas vin till maten än på vinterhalvåret. Gäller kanske annat gott också ;-)

  SvaraRadera
 5. Nej, alkoholfritt vin är ingen hit! Då dricker jag hellre lite isvatten med lime om jag ska avstå alkoholen.

  SvaraRadera
 6. Jag var utan alkohol i 4 månader förra året.
  Nu dricker jag ytterst lite i vanliga fall men jag kände ändå en skillnad.

  Jag blev mycket piggare och mer klar i huvudet.
  Märkligt med tanke på de små mängder jag annars dricker.
  Kan bara tänka mig vilken skillnad ett alkoholstopp får för storkonsumenter

  SvaraRadera
 7. Bonjantan; Ja på sommaren är det nog många som dricker lite mer av det alkoholhaltiga. Men jag tycker helt ärligt att iskallt vatten är det godaste!

  Fitnesscoachen; Isvatten med lime eller kanske gurka är bästa drycken!

  Mikael; Ja det är märkligt att det faktiskt blir en sådan positiv effekt på kroppen och hälsan av att utesluta alkohol, även om man bara dricker lite normalt sett.

  SvaraRadera