torsdag 3 juni 2010

Årets Vårruset i Stockholm var det varmaste hittills

Igår och i förrgår sprang 1000-tals stockholmare Vårruset. Det var det 15:e Vårruset sedan starten för 15 år sedan. Och tydligen var årets Vårrus i Stockholm det varmaste Vårruset hittills. För tur med vädret det hade vi verkligen igår när vi sprang. Totalt var det nästan 30,000 kvinnor som sprang Vårruset i Stockholm dessa två dagar. Och jag var en av dem!

På Marathon.se ligger det uppe bilder från Vårruset 2010 i Stockholm. Kolla in dem här!

Hemma ligger nu min medalj från gårdagens Vårrus på min sängbyrå.

Det är verkligen kul att se att vi har en st
or löparboom i Sverige just nu. Aldrig förr har det varit så många anmälda till olika tävlingslopp och överallt ser man löpare vara ute och träna. På lördag är det dags för Stockholm Marathon, där årets upplaga (den 32:a) blev slutsålt redan i november förra året. Då kommer Stockholm svämma över av 20,136 glada löparentusiaster från 76 nationer. Dagen efter springer drygt 7 500 pojkar och flickor mellan 5 och 17 år Stockholm Minimarathon.

Jag vet inte om jag någonsin kommer ställa upp i en mara. Det känns som en lite för lång distans för min del. Men jag kan mycket väl tänka mig att ställa upp i en halvmara och definitivt i milslånga lopp, som Tjejmilen. Vårruset är roligt att springa, men jag tycker egentligen att fem kilometer är i kortaste laget som distans. Jag tror att 1-2 mil skulle vara perfekt för mig att springa i ett tävlingslopp.

Är du en löpare? Brukar du ställa upp i löparlopp?
Källa Marathon.se

5 kommentarer:

 1. Skulle inte kalla mig löpare, och inte heller påstå att jag Brukar ställa upp i löparlopp.
  Men har iaf sprungit vårruset en gång, 3 år sen nu, och ska delta i iformloppet i år :)

  SvaraRadera
 2. Ja jag tycker att jag är en löpare :)
  Jag har sprungit ett marathonlopp och flera halvmaror :) Nästa lopp för min del, ett halvmarathon blir den 19 juni.
  Tack för en bra och inspirerande blogg!

  SvaraRadera
 3. Ja, jag har sprungit några lopp genom åren, men just nu har jag så mycket annat i livet att jag inte orkar ha press på mig när jag springer. Vill bara träna som avkoppling.

  Men det är väldigt inspirerande att ha mål med sin löpning så fler lopp kommer det bli i framtiden.

  Har du fler lopp inplanerade?

  SvaraRadera
 4. Jag sprang ju i tisdags och sen gången innan det var 2008, som var första loppet någonsin :)

  2008 sprang jag med vänner och den här gången sprang jag själv. Eftersom att jag tycker att iaf vårruset är en social grej så var det inte alls lika roligt att vara där själv. Visst om man springer för sig själv under loppet men före och efter vill gärna jag ha någon att prata med :)

  SvaraRadera
 5. Vad sugen jag blir på att springa i fler lopp nu när jag hör er. För nej, än är jag inte anmäld till något annat lopp. Vi får se hur det blir!

  SvaraRadera