fredag 4 juni 2010

Funderar på att ta några vita månader

Så här på fredag kvällen är det många som njuter av ett glas vin eller några öl. Det hör liksom till att inleda helgen med ett par alkoholhaltiga drycker, enligt dem. Jag är definitivt inte en av dem som börjar min helg med det. Inte för att jag inte tycker om vin, men för att jag inte har något sug eller längtan efter det. Och då avstår jag hellre från det.

När jag tänker efter var det mer än två månader sedan jag senast drack alkohol. Det var när jag var hos Linda i Linköping med tjejkompisarna. Då drack jag ett glas vin till maten. Jag har absolut inte gått in för att inte dricka alkohol, utan det har bara blivit så, att jag inte har druckit. Om det bjuds på ett glas vin på en vardag kväll brukar jag definitivt avstå då jag ska upp tidigt i ottan dagen efter för att träna och inte har lust att känna mig extra seg då av att ha alkohol i blodet. På helgerna har jag ofta alla möjligheter till att ta mig ett glas, vilket min man brukar göra. Men som sagt, jag har inget sug efter det och då tycker jag att det är onödigt. Jag lägger hellre mina unna-mig-något-gott-kalorier på choklad eller godis.

Eftersom det var så mycket som mer än två månader sedan jag senast drack, och jag inte har haft minsta behov eller lust att göra det sedan dess, funderar jag på att göra en grej av det och lova mig själv att hålla mig vit under några månader framöver. Jag vet att kroppen mår bra av att inte få i sig alkohol. Så därför skulle jag vilja lova mig själv det, att jag kommer avstå från alkoholhaltiga drycker helt under en period framöver. Den enda gången som detta kanske kan kännas lite som ett problem kommer vara på midsommarafton. Men varför inte dricka alkoholfritt vin i sådant fall?!! Jag funderar faktiskt skarpt på att göra min kropp och hälsa den här tjänsten. Om några dagar kommer jag bestämma mig. För jag vill vara helt säker innan jag fattar beslutet. Hänger du på?

6 kommentarer:

 1. Jag har druckit 10glas vin de senaste 1,5 åren.. varav 1 glas i år. :)

  SvaraRadera
 2. Jag dricker så himla sällan så de gångerna jag dricker (och då dricker jag typ 1-2 glas) knappast känns ohälsosamma. Lägger precis som du hellre mina unna mig gott-kalorier på godis och choklad...
  Däremot skulle jag säkert ha behov av en "vit" månad fri från godis. Hahah.

  SvaraRadera
 3. Jag har inte druckit alkohol sen jag gifte mig (för 14 månader sen) & innan dess minns jag inte. Känner inget behov av det och dricker därför inte. Unnar mig mycket hellre onyttigheter i form av glass & choklad precis som du! :)

  SvaraRadera
 4. Jag dricker inte heller särskilt mycket alkohol. Håller med om att ibland när det är sammanhang som det förväntas att man tar ett glas är det svårt att undvika. Oftast går det bra och jag njuter gärna av ett glas vin till mat men mer och mer känner jag att det inte är nödvändigt eller att jag inte är sugen helt enkelt.

  SvaraRadera
 5. Kul att höra att det finns flera som är som jag när det gäller alkoholdrickande!

  SvaraRadera
 6. Här har du en till som hellre intar kalorierna på annat sätt!
  Jag blir också så grymt bakis om jag dricker några öl så det är inte värt det dagen efter, plus att jag tycker det är skönt att kunna ta bilen både till festen och hem därifrån (samt att kunna köra dagen efter) så att avstå alkohol är ganska lätt nuförtiden.
  Har haft min "festarperiod", är färdig med det "livet", så nu vill jag göra andra saker, se och uppleva andra saker (istället för att ligga bakis hela söndagen) + ta hand om mig själv och min kropp! :) Det är så skönt att kunna göra det valet och känna sig trygg med det :)

  SvaraRadera