lördag 12 juni 2010

Kakao och chili - en spännande krydda

Idag när vi var och handlade hittade vi en ny krydda i butiken; Kakao och chili från Santa Maria. Det låter som en både god och spännande kombination, tycker jag.

Chili är en eldig och het krydda, som är bra för förbränningen. Att blanda den med kakao kan jag tänka mig ger en skön touch till eldigheten. Imorgon ska vi testa den när vi lagar biffgryta.

Jag älskar chili och jag älskar kakao, så jag kan inte tänka mig annat än att detta är gott!

Santa Marias sajt kan man läsa om kryddan chili och att den har länge betraktats som en av världens bästa naturläkemedel. Den har positiva effekter på allt från förkylningar till hjärtsjukdomar. Kakaobönen innehåller också nyttigheter och är rik på antioxidanter.

Att blanda goda kryddor med varandra och hitta nya kombinationer kan verkligen förhöja den mest smaklösa maträtten. Har du någon kryddkombination som du kan rekommendera?

2 kommentarer:

  1. Coolt, den måste jag köpa! Älskar choklad med chili i så detta bör vara minst lika bra!
    Har ingen otippad kombo direkt, men jag måste rekommendera en tsk sambal i köttfärssåsen tillsamans med torr basilika - sånt lyft för en vanlig tomatsås!

    SvaraRadera
  2. Oooh det där lätt ju helt underbart gott!! :D Måste köpas!

    SvaraRadera