måndag 21 juni 2010

Ska jag bli utan jordgubbe i midsommar?

Jag har återigen njutit av jordgubbar, detta goda bär som jag ständigt hyllar. Ikväll efter jobbet var vi ett gäng som gick bort till Humlegården med kubbspel, boccia, drickor och snacks. Som snacks åt vi stora, goda, söta jordgubbar.

Det var ett perfekt tilltugg till kubbspelandet att smaska på dessa jordgubbar

I morse läste jag i Metro om att det är osäkert hur mycket jordgubbar det kommer finnas till midsommar. Tydligen finns det ovanligt lite jordgubbar för årstiden just nu eftersom det har varit en kall vår. Risken är stor att de svenska jordgubbarna inte kommer räcka till oss alla. För till midsommar är det som bekant många av oss som äter jordgubbar.

Vad ska jag äta om jag inte får äta jordgubbar i midsommar? Jag vet inte. För det finns ingenting som kan ersätta den goda jordgubben enligt mig. Hur ni något förslag på vad man kan ha som en back-up plan utifall jordgubbarna är slut till midsommar?
Källa: Metros tidningsbilaga 2010-06-21

1 kommentar:

  1. Vad kan ersätta jordgubbar? :( Känns ju snöpligt att t ex ät hallon istället? Smultron skulle jag kunna tänka mig som ersättare men det är ju inte heller det enklaste att få tag i!

    SvaraRadera